DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 712
Lever, kylling, rå
Engelsk navn
Liver, broiler or fryer, raw
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 6 12 1127
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,750
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 487 kJ 1003
Energi, kcal 116 kcal 1003
Nitrogen, total 3,061 g 2,86 - 3,4 36 1840, 1127
Protein, videnskabelig 19,1 g 17,9 - 21,3 36 1127, 1840
Protein, deklaration 19,1 g 17,9 - 21,3 36 1127, 1840
Kulhydrat, difference 0,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 0,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 5,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 4,2 g 3,5 - 5,6 28 1840, 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,4 g 1,22 - 1,8 36 1127, 1840
Tørstof 25,1 g 22,7 - 27 36 1840, 1127
Vand 74,9 g 73 - 77,3 36 1127, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9370 RE 1003
Retinol 9370 µg 5100 - 14200 42 1127, 1840, 1076
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 1541
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-tokoferol 0,350 mg 0,15 - 0,57 2 1034
K1-vitamin 80,0 µg 1360
B1-vitamin 0,480 mg 0,442 - 0,525 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 3,40 mg 3,04 - 3,74 4 1022
Niacinækvivalent 15,0 NE 1003
Niacin 10,2 mg 1344
B6-vitamin 0,800 mg 0,665 - 1,07 4 1025
Pantothensyre 6,00 mg 1352
Biotin 210 µg 1344
Folat 2700 µg 6 1803
Frit folat 290 µg 1344
B12-vitamin 21,0 µg 19,2 - 22,5 3 1044
C-vitamin 23,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 23,0 mg 1344
beta-caroten 21,0 µg 19 - 23 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 67,0 mg 65,6 - 68 3 1058
Kalium, K 255 mg 223 - 283 3 1058
Calcium, Ca 8,00 mg 1344
Magnesium, Mg 19,0 mg 18,3 - 19,7 3 1058
Fosfor, P 320 mg 1344
Jern, Fe 9,15 mg 4,51 - 13,2 42 1840, 1127, 1043
Kobber, Cu 0,510 mg 0 - 6,57 25 1102
Zink, Zn 2,90 mg 0 - 4,7 25 1102
Mangan, Mn 0,255 mg 0,236 - 0,298 4 1938
Chrom, Cr 0,910 µg 0 - 6,8 48 1886, 1909
Selen, Se 50,5 µg 31,5 - 76,6 85 1907, 1888, 1886, 1909
Nikkel, Ni 2,10 µg 0 - 23,6 83 1909, 1907, 1888, 1886
Kviksølv, Hg 0,203 µg 0 - 1,8 60 1909, 1888, 1886
Arsen, As 2,30 µg 1,6 0,57 - 6,2 12 1888
Cadmium, Cd 1,30 µg 0,3 - 4,69 60 1886, 1888, 1909
Bly, Pb 0,468 µg 0 - 1,5 60 1888, 1909, 1886
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,560 mg 0,39 - 0,73 2 1488
Tyramin 10,00 mg 9,4 - 11,3 1486
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1655
Stivelse 5,00 g 1312
Crude fibre 0 g 1342
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,012 0,385 1818
C16:0 0,560 17,8 1818
C17:0 0,006 0,189 1818
C18:0 0,576 18,2 1818
C20:0 0,004 0,123 1818
C22:0 0,021 0,654 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,032 1,02 1818
C18:1,n-9 0,632 20 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,017 0,537 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,632 20 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,064 2,02 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,020 0,646 1818
C20:3,n-3 0,267 8,48 1818
C20:3,n-6 0,026 0,828 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,048 1,51 1818
C22:5,n-3 0,038 1,2 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,192 6,11 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede 1,179 37,4 1003
Sum monoumættede 0,682 21,6 1003
Sum polyumættede 1,287 40,8 1003
Fedtsyrer, total 3,147 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,609 19,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,679 21,5 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 345 mg 331 - 356 4 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 918 300 1059
Leucin 1680 550 1059
Lysin 1530 500 1059
Methionin 429 140 1059
Cystin 202 66 1059
Phenylalanin 888 290 1059
Tyrosin 857 280 1059
Threonin 918 300 1059
Tryptofan 288 94 1059
Valin 1380 450 1059
Arginin 1190 390 1059
Histidin 520 170 1059
Alanin 1070 350 1059
Asparaginsyre 1750 570 1059
Glutaminsyre 2240 730 1059
Glycin 949 310 1059
Prolin 888 290 1059
Serin 888 290 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby