DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 739
Grisekød, filet, helt afpudset, rå
Engelsk navn
Pork, loin, lean, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 450 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 450 kJ 1003
Energi (kcal) 106 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 106 kcal 1003
Protein 22,3 g 0,0 20,4 - 23,6 42 1832, 1336
Protein fra Aminosyrer 17,9 g 1003
Protein, deklaration 22,3 g 0,0 20,4 - 23,6 42 1832, 1336
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,9 g 0,6 - 4 18 1832
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,21 g 1003
Aske 1,1 g 1324
Tørstof 25,3 g 23,3 - 27 18 1832
Vand 74,7 g 73 - 76,7 18 1832
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777.0
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,275 µg 1003
D3-vitamin 0,0650 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,0840 µg 1300
E-vitamin 0,1000 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,1000 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,810 mg 0,63 - 1,02 4 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,195 mg 0,19 - 0,2 4 1032
Niacinækvivalent 7,98 NE 1003
Niacin 3,90 mg 1003
B6-vitamin 0,370 mg 1003
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 1071
Folat 2,10 µg 0,8 - 4,6 4 1071
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 83,0 mg 1003
Kalium 400 mg 1003
Calcium 7,00 mg 1003
Magnesium 26,0 mg 1003
Jern 0,710 mg 0,64 - 0,79 4 1032
Kobber 0,1000 mg 0,0 - 0,22 266 1102
Zink 3,60 mg 0,0 - 6,9 266 1102
Mangan 0,0130 mg 1348
Krom 5,30 µg 3,0 0,4 - 7,3 126 1533
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 0,0 - 300 231 1102
Fosfor 195 mg 190 - 200 4 1032
Jod 1,10 µg 1003
Nikkel 2,50 µg 1,8 0,0 - 16,9 130 T 1490.0
Kviksølv 0,130 µg 0,0 0,0 - 2,3 126 1533
Arsen 2,00 µg 0,0 - 18 266 1102
Cadmium 1,90 µg 1,0 0,0 - 24 126 1533
Bly 5,60 µg 2,8 0,0 - 9,2 126 1533
Sum mineraler 712 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,029 1,63 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 0,483 27,6 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 0,245 14 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,060 3,43 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 0,780 44,6 1344
C20:1,n-11 0,012 0,698 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,129 7,39 1344
C18:3,n-3 0,010 0,582 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,756 43,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,852 48,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,139 7,97 1003
Sum fedtsyrer 1,748 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,010 0,582 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,129 7,39 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 62 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,598 1832, 1336
Isoleucin 1120 310 1059
Leucin 1690 470 1059
Lysin 2020 560 1059
Methionin 576 160 1059
Cystin 151 42 1059
Phenylalanin 827 230 1059
Tyrosin 756 210 1059
Threonin 971 270 1059
Tryptofan 245 68 1059
Valin 1220 340 1059
Arginin 1330 370 1059
Histidin 863 240 1059
Alanin 1300 360 1059
Asparaginsyre 2020 560 1059
Glutaminsyre 2990 830 1059
Glycin 1040 290 1059
Prolin 827 230 1059
Serin 899 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 9526,75
Sum ikke essentielle aminosyrer 11304
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 75,6 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,920 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby