Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 742
Lever, okse, rå
Engelsk navn
Liver, ox, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Synonymer
Okselever
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 8
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,730
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 515 kJ 1003
Energi, kcal 123 kcal 1003
total-N 3,248 g 2,800 - 3,568 48 1070, 1840
Protein, total 20,3 g 17,500 - 22,300 48 1070, 1840
Protein, deklaration 20,3 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 3,4 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 3,4 g 1003
kulhydrat, deklaration 3,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 3,0 g 1,4 - 5,0 51 1070, 1818, 1840
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,4 g 1,29 - 1,80 48 1070, 1840
Tørstof 28,1 g 25,500 - 31,800 48 1070, 1840
Vand 72,0 g 68,200 - 74,500 48 1070, 1840
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15579 RE 1003
Retinol 15500 µg 3100 - 36000 24 1840
ß-caroten 951 µg 431 - 1430 1347
D-vitamin 0,130 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,130 µg 1 1057
E-vitamin 0,420 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,420 mg 1344
K1-vitamin 104 µg 1360
B1-vitamin 0,170 mg 1 1045
B2-vitamin, riboflavin 3,00 mg 1 1045
Niacin 21,9 NE 1003
niacin 17,0 mg 15,0 - 19,0 10 1018
B6-vitamin 1,00 mg 0,992 - 1,100 4 1025
Pantothensyre 7,70 mg 1352
Biotin 33,0 µg 1344
Folat 2300 µg 6 1803
Frit folat 220 µg 1344
B12-vitamin 110 µg 98 - 119 3 1044
C-vitamin 23,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 23,0 mg 17 - 29 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 65,0 mg 1 1045
Kalium, K 300 mg 1 1045
Calcium, Ca 4,15 mg 3,44 - 4,88 6 1015
Magnesium, Mg 21,0 mg 18 - 23 4 1348
Phosphor, P 348 mg 315 - 368 6 1015
Jern, Fe 6,05 mg 3,2 - 13,3 48 1070, 1840
Kobber, Cu 6,40 mg 1 1045
Zink, Zn 3,70 mg 1 1045
Jod, I 4,30 µg 144 1002
Mangan, Mn 0,380 mg 0,32 - 0,46 4 1348
Chrom, Cr 5,10 µg 2,30 0 - 68,9 82 1506
Selen, Se 37,4 µg 14,0 - 71,7 14 1888
Molybdæn, Mo 170 µg 1 1348
Nikkel, Ni 3,48 µg 0 - 17,6 108 1886, 1888, 1907, 1909
Kviksølv, Hg 0,140 µg 0,130 0,00 - 0,35 14 1888
Arsen, As 1,50 µg 1,60 0,52 - 3,2 14 1888
Cadmium, Cd 7,24 µg 6,70 3,33 - 17,4 14 1888
Bly, Pb 2,10 µg 1,90 1,2 - 3,6 14 1888
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 27,4 mg 1483
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, ialt 0 g 1655
Stivelse 5,00 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1818
C6:0 0,000 0,00 1818
C8:0 0,000 0,00 1818
C10:0 0,000 0,00 1818
C12:0 0,000 0,00 1818
C14:0 0,013 0,58 1818
C16:0 0,187 8,42 1818
C17:0 0,030 1,34 1818
C18:0 0,727 32,8 1818
C20:0 0,008 0,35 1818
C22:0 0,015 0,67 1818
C24:0 0,000 0,00 1818
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1818
C16:1,n-7 0,015 0,67 1818
C18:1,n-9 0,266 12,0 1818
C18:1,n-7 0,000 0,00 1818
C20:1,n-11 0,000 0,00 1818
C22:1,n-9 0,000 0,00 1818
C22:1,n-11 0,000 0,00 1818
C24:1,n-9 0,000 0,00 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,276 12,5 1818
C18:3,n-3 0,019 0,85 1818
C18:4,n-3 0,000 0,00 1818
C20:2,n-6 0,010 0,44 1818
C20:3,n-3 0,349 15,7 1818
C20:3,n-6 0,081 3,67 1818
C20:5,n-3 0,026 1,16 1818
C22:5,n-3 0,102 4,61 1818
C22:6,n-3 0,094 4,25 1818
Andre fedtsyrer 0,000 0,00 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,980 44,2 1003
Sum monoumættede 0,281 12,7 1003
Sum polyumættede 0,957 43,1 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 2,22 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,590 26,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,286 12,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 300 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 877 270 T 698
Leucin 1690 520 T 698
Lysin 1490 460 T 698
Methionin 357 110 T 698
Cystin 156 48 T 698
Phenylalanin 974 300 T 698
Tyrosin 682 210 T 698
Threonin 877 270 T 698
Tryptofan 296 91 T 698
Valin 1300 400 T 698
Arginin 1170 360 T 698
Histidin 552 170 T 698
Alanin 1100 340 T 698
Asparaginsyre 1750 540 T 698
Glutaminsyre 2340 720 T 698
Glycin 1100 340 T 698
Prolin 1010 310 T 698
Serin 1040 320 T 698

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby