DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 769
Tyttebær, rå
Engelsk navn
Lingonberry, raw
Taxonomisk navn
Vaccinium vitis-idaea L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 228 kJ 1003
Energi, kcal 54 kcal 1003
Nitrogen, total 0,128 g 0,128 0,128 - 0,128 1 1825
Protein, videnskabelig 0,8 g 0,8 0,8 - 0,8 1 1825
Protein, deklaration 0,8 g 0,8 0,8 - 0,8 1 1825
Kulhydrat, difference 12,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 10,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 7,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,5 g 1347
Fedt, total 0,5 g 2090
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,3 g 1347
Tørstof 14,4 g 14,4 14 - 14,9 3 1878
Vand 85,6 g 85,6 85,1 - 86 3 1878
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,75 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,60 α-TE
alfa-tokoferol 1,60 mg 1,21 - 1,85 3 1034
B1-vitamin 0,0500 mg 1347
B2-vitamin, riboflavin 0,0400 mg 0,043 - 0,045 2 1022
Niacinækvivalent 0,634 NE 1003
Niacin 0,500 mg 0,45 - 0,53 10 1018
B6-vitamin 0,0130 mg 0,012 - 0,014 2 1025
Pantothensyre 0,120 mg 0,025 - 0,22 1343
Biotin 2,40 µg T 11
Folat 2,00 µg 1343
Frit folat 0 µg 1655
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 11,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 11,0 mg 5 - 29 10 1017
beta-caroten 21,0 µg 1 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,1 - 2,1 4 1058
Kalium, K 89,0 mg 85 - 94 4 1058
Calcium, Ca 20,0 mg 17 - 22 6 1030
Magnesium, Mg 9,00 mg 8,7 - 10,1 4 1058
Fosfor, P 16,0 mg 15 - 17 4 1348
Jern, Fe 0,400 mg 0,25 - 0,82 8 1043
Kobber, Cu 0,0720 mg 0,069 - 0,078 4 1348
Zink, Zn 0,180 mg 0,17 - 0,21 4 1348
Jod, I 0,150 µg 0,06 - 0,17 4 1055
Mangan, Mn 3,20 mg 2,8 - 3,8 4 1348
Chrom, Cr 1,000 µg 1 - 2 4 1348
Selen, Se 0 µg 4 1348
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 5,00 µg 4 1348
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 135 mg 70 - 200 1496
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,13 g 3,1 2,9 - 3,4 3 1878
Glukose 3,20 g 3,2 3 - 3,4 3 1878
Monosaccharider, total 6,33 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0,700 g 1 0 - 1,1 3 1878
Disaccharider, total 0,700 g 1003
Sukkerarter, total 7,03 g 1003
Sorbitol 0 g 0 3 1878
Sukkeralkoholer, total 0 g 1003
Stivelse 0,1000 g 1347
Cellulose 0,600 g 1347
Lignin 0,900 g 1347
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,016 3,89 1039
C18:0 0,002 0,525 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,21 1039
C18:1,n-9 0,056 13,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,143 35,8 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,183 45,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,018 4,41 1003
Sum monoumættede 0,056 14 1003
Sum polyumættede 0,326 81,4 1003
Fedtsyrer, total 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,183 45,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,143 35,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 8 63 1027

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby