DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 769
Tyttebær, rå
Engelsk navn
Lingonberry, raw
Taxonomisk navn
Vaccinium vitis-idaea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 228 kJ 1003
Energi (kcal) 54 kcal 1003
Protein 0,8 g 0,8 0,8 - 0,8 1 1825
Protein, deklaration 0,8 g 0,8 0,8 - 0,8 1 1825
Kulhydrat difference 12,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 10,3 g 1003
Kostfibre 2,5 g 1347
Fedt 0,5 g 2090
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 4 1003
Aske 0,3 g 1347
Tørstof 14,4 g 14,4 14 - 14,9 3 1878
Vand 85,6 g 85,6 85,1 - 86 3 1878
Nitrogen 0,128 g 0,128 0,128 - 0,128 1 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,50 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 21,0 µg 1 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 1,60 α-TE
alfa-Tokoferol 1,60 mg 1,21 - 1,85 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 1347
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0400 mg 0,043 - 0,045 2 1022
Niacinækvivalent 0,634 NE 1003
Niacin 0,500 mg 0,45 - 0,53 10 1018
B6-vitamin 0,0130 mg 0,012 - 0,014 2 1025
Pantotensyre 0,120 mg 0,025 - 0,22 1343
Biotin 2,40 µg T 11.0
Folat 2,00 µg 1343
Frit folat 0 µg 1655
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 11,0 mg 1003
Ascorbinsyre 11,0 mg 5 - 29 10 1017
Cholin 5,50 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1,1 - 2,1 4 1058
Kalium 89,0 mg 85 - 94 4 1058
Calcium 20,0 mg 17 - 22 6 1030
Magnesium 9,00 mg 8,7 - 10,1 4 1058
Jern 0,400 mg 0,25 - 0,82 8 1043
Kobber 0,0720 mg 0,069 - 0,078 4 1348
Zink 0,180 mg 0,17 - 0,21 4 1348
Mangan 3,20 mg 2,8 - 3,8 4 1348
Krom 1,000 µg 1 - 2 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0 µg 4 1348
Fosfor 16,0 mg 15 - 17 4 1348
Jod 0,150 µg 0,06 - 0,17 4 1055
Nikkel 5,00 µg 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 3,13 g 3,1 2,9 - 3,4 3 1878
Glukose 3,20 g 3,2 3 - 3,4 3 1878
Sum monosakkarider 6,33 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0,700 g 1,0 0,0 - 1,1 3 1878
Sum disakkarider 0,700 g 1003
Sum sukkerarter 7,03 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Sorbitol 0 g 0,0 3 1878
Sum sukkeralkoholer 0 g 1003
Stivelse/Glykogen 0,1000 g 1347
Cellulose 0,600 g 1347
Lignin 0,900 g 1347
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzosyre 135 mg 70 - 200 1496
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,016 3,89 1039
C18:0 0,002 0,525 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,001 0,21 1039
C18:1,n-9 0,056 13,8 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,143 35,8 1039
C18:3,n-3 0,183 45,6 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,018 4,41 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,056 14 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,326 81,4 1003
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,183 45,6 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,143 35,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 8 63 1027
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby