Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 785
Kalkun, kød og skind, rå
Engelsk navn
Turkey, flesh and skin, raw
Taxonomisk navn
Meleagris gallopavo
Synonymer
Kalkunkød
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 528 kJ 1003
Energi, kcal 126 kcal 1003
total-N 3,232 g 1312
Protein, total 20,2 g 1312
Protein, deklaration 20,2 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 5,0 g 1312
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1312
Tørstof 26,4 g 1312
Vand 73,6 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 2,00 RE 1003
Retinol 2,00 µg 1938
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,500 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,500 mg 1379
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,064 mg 1938
B2-vitamin, riboflavin 0,155 mg 1938
Niacin 7,54 NE 1003
niacin 4,09 mg 1938
B6-vitamin 0,410 mg 1938
Pantothensyre 0,750 mg 1352
Biotin 2,00 µg 1344
Folat 10,0 µg 1374
Frit folat 5,00 µg 1374
B12-vitamin 1,00 µg 1 1044
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 93,0 mg 86 - 101 2 1058
Kalium, K 230 mg 189 - 271 2 1058
Calcium, Ca 10,0 mg 8,4 - 11,0 2 1348
Magnesium, Mg 21,0 mg 19,6 - 23,0 2 1058
Phosphor, P 150 mg 2 1348
Jern, Fe 0,800 mg 0,69 - 0,92 2 1043
Kobber, Cu 0,136 mg 0,031 - 0,227 5 1102
Zink, Zn 1,35 mg 1,01 - 1,73 5 1102
Jod, I 1,50 µg 1 1055
Mangan, Mn 0,011 mg 0,008 - 0,014 2 1348
Chrom, Cr 1,00 µg 0,3 - 2,0 2 1348
Selen, Se 24,0 µg 13,7 - 35,1 5 1102
Molybdæn, Mo 0 µg 2 1348
Nikkel, Ni 0,500 µg 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,052 1,10 1344
C15:0 0,000 0,00 1344
C16:0 1,20 25,4 1344
C17:0 0,019 0,40 1344
C18:0 0,477 10,1 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,246 5,20 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1344
C18:1,n-9 1,04 22,0 1344
C20:1,n-11 0,019 0,40 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,969 20,5 1344
C18:3,n-3 0,052 1,10 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
C20:4,n-6 0,246 5,20 1344
C20:5,n-3 0,071 1,50 1344
C22:5,n-3 0,090 1,90 1344
C22:6,n-3 0,246 5,20 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 1,75 37,0 1003
Sum monoumættede 1,31 27,6 1003
Sum polyumættede 1,67 35,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 4,73 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,459 9,71 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,22 25,7 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 64 mg 1344
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 905 280 1059
Leucin 1390 430 1059
Lysin 1710 530 1059
Methionin 517 160 1059
Cystin 129 40 1059
Phenylalanin 743 230 1059
Tyrosin 582 180 1059
Threonin 808 250 1059
Tryptofan 207 64 1059
Valin 1100 340 1059
Arginin 1230 380 1059
Histidin 614 190 1059
Alanin 1130 350 1059
Asparaginsyre 1710 530 1059
Glutaminsyre 2590 800 1059
Glycin 1100 340 1059
Prolin 873 270 1059
Serin 776 240 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby