DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 818
Oksekød, uspec., helt magert, råt
Engelsk navn
Beef, meat, lean (<5 % fat), raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 525 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 525 kJ 1003
Energi (kcal) 125 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 125 kcal 1003
Protein 21,5 g 0,0 19,5 - 23,5 14 1045
Protein fra Aminosyrer 17,6 g 1003
Protein, deklaration 21,5 g 0,0 19,5 - 23,5 14 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 4,3 g 1,3 - 9,4 14 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,13 g 3 1003
Aske 1,0 g 1346
Tørstof 26,8 g 1346
Vand 73,2 g 1346
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 0,25 - 0,6 2 1057
E-vitamin 0,230 α-TE
alfa-Tokoferol 0,230 mg 0,18 - 0,27 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0550 mg 0,034 - 0,078 14 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,193 mg 0,095 - 0,325 14 1045
Niacinækvivalent 9,96 NE 1003
Niacin 6,20 mg 5,2 - 6,9 4 1018
B6-vitamin 0,320 mg 1,8 - 4 8 1072
Pantotensyre 0,620 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 7,00 µg 6 1803
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 0,74 - 2,26 6 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 50,0 mg 47 - 50 3 1045
Kalium 360 mg 351 - 372 3 1045
Calcium 5,00 mg 4 - 9 6 1030
Magnesium 22,0 mg 19,1 - 24,5 3 1058
Jern 2,10 mg 1,76 - 2,55 14 1045
Kobber 0,0850 mg 0,078 - 0,098 3 1045
Zink 3,60 mg 3,4 - 3,7 3 1045
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 130 - 240 32 1348
Jod 0,800 µg 0,55 - 1,5 5 T 909.0
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,129 3,2 1344
C15:0 0,024 0,596 1344
C16:0 1,082 26,8 1344
C17:0 0,048 1,19 1344
C18:0 0,525 13 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,060 1,49 1344
C16:1,n-7 0,254 6,31 1344
C17:1,n-7 0,040 0,994 1344
C18:1,n-9 1,693 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,081 2,01 1344
C18:3,n-3 0,052 1,29 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,040 0,994 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 1,808 44,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,048 50,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,173 4,3 1003
Sum fedtsyrer 4,029 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,052 1,29 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,121 3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 62 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,472 1045
Isoleucin 1040 300 1059
Leucin 1700 490 1059
Lysin 1840 530 1059
Methionin 556 160 1059
Cystin 146 42 1059
Phenylalanin 868 250 1059
Tyrosin 729 210 1059
Threonin 937 270 1059
Tryptofan 226 65 1059
Valin 1150 330 1059
Arginin 1320 380 1059
Histidin 764 220 1059
Alanin 1290 370 1059
Asparaginsyre 1910 550 1059
Glutaminsyre 3130 900 1059
Glycin 1080 310 1059
Prolin 868 250 1059
Serin 868 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 65,7 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2 T 891.0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,937 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby