DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 870
Oksekød, skank (osso buco), rå
Engelsk navn
Beef, shin + leg (shank), raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 586 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 586 kJ 1003
Energi (kcal) 140 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 140 kcal 1003
Protein 21,4 g 20,2 - 22,2 3 1045
Protein fra Aminosyrer 17,2 g 1003
Protein, deklaration 21,4 g 20,2 - 22,2 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 6,0 g 4,3 - 8,6 3 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,19 g 3 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 28,4 g 1003
Vand 71,6 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1313
E-vitamin 0,220 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,220 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0360 mg 0,024 - 0,061 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,125 - 0,235 3 1045
Niacinækvivalent 9,88 NE 1003
Niacin 6,00 mg 1003
B6-vitamin 0,500 mg 1003
Pantotensyre 0,870 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 7,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 75,0 mg 75 - 78 3 1045
Kalium 310 mg 296 - 329 3 1045
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 22,0 mg 1003
Jern 2,20 mg 1,54 - 2,67 3 1045
Kobber 0,0950 mg 0,08 - 0,117 3 1045
Zink 5,30 mg 5,2 - 5,4 3 1045
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 0,800 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 584 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,180 3,18 1344
C15:0 0,034 0,602 1344
C16:0 1,519 26,9 1344
C17:0 0,068 1,2 1344
C18:0 0,733 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,085 1,5 1344
C16:1,n-7 0,355 6,29 1344
C17:1,n-7 0,056 0,992 1344
C18:1,n-9 2,369 41,9 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,113 2 1344
C18:3,n-3 0,073 1,29 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,056 0,992 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,534 44,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,864 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,242 4,28 1003
Sum fedtsyrer 5,640 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,073 1,29 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,169 2,99 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,424 1045
Isoleucin 1030 300 1059
Leucin 1640 480 1059
Lysin 1780 520 1059
Methionin 548 160 1059
Cystin 147 43 1059
Phenylalanin 856 250 1059
Tyrosin 719 210 1059
Threonin 924 270 1059
Tryptofan 233 68 1059
Valin 1130 330 1059
Arginin 1300 380 1059
Histidin 719 210 1059
Alanin 1230 360 1059
Asparaginsyre 1880 550 1059
Glutaminsyre 3050 890 1059
Glycin 1100 320 1059
Prolin 890 260 1059
Serin 856 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8861,31
Sum ikke essentielle aminosyrer 11172,5
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 96,7 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 30 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby