DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 891
Oksekød, lårtunge, rå
Engelsk navn
Beef, eye of round, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 606 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 606 kJ 1003
Energi (kcal) 145 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 145 kcal 1003
Protein 21,5 g 21 - 22,4 3 1045
Protein fra Aminosyrer 17,3 g 1003
Protein, deklaration 21,5 g 21 - 22,4 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 6,5 g 3,7 - 9,1 3 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 29,0 g 1003
Vand 71,0 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1313
E-vitamin 0,230 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,230 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0430 mg 0,039 - 0,051 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,130 mg 0,08 - 0,175 3 1045
Niacinækvivalent 9,90 NE 1003
Niacin 6,00 mg 1003
B6-vitamin 0,500 mg 1003
Pantotensyre 0,900 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 7,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 60,0 mg 1003
Kalium 340 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 22,0 mg 1003
Jern 1,40 mg 1,36 - 1,5 3 1045
Kobber 0,0800 mg 1003
Zink 4,50 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 0,900 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 598 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,196 3,2 1344
C15:0 0,037 0,605 1344
C16:0 1,640 26,8 1344
C17:0 0,073 1,19 1344
C18:0 0,794 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,092 1,5 1344
C16:1,n-7 0,385 6,3 1344
C17:1,n-7 0,061 0,998 1344
C18:1,n-9 2,570 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,122 1,99 1344
C18:3,n-3 0,079 1,29 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,061 0,998 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 2,740 44,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,108 50,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,262 4,28 1003
Sum fedtsyrer 6,110 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,079 1,29 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,183 2,99 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,440 1045
Isoleucin 1030 300 1059
Leucin 1650 480 1059
Lysin 1790 520 1059
Methionin 550 160 1059
Cystin 148 43 1059
Phenylalanin 860 250 1059
Tyrosin 722 210 1059
Threonin 929 270 1059
Tryptofan 234 68 1059
Valin 1140 330 1059
Arginin 1310 380 1059
Histidin 722 210 1059
Alanin 1240 360 1059
Asparaginsyre 1890 550 1059
Glutaminsyre 3060 890 1059
Glycin 1100 320 1059
Prolin 894 260 1059
Serin 860 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8902,72
Sum ikke essentielle aminosyrer 11224,7
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 64,2 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby