DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 937
Pastinak, rå
Engelsk navn
Parsnip, raw
Taxonomisk navn
Pastinaca sativa (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 264 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 255 kJ 1003
Energi (kcal) 63 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 61 kcal 1003
Protein 2,0 g 1,3 - 2,9 3 1825, 1040
Protein fra Aminosyrer 1,3 g 1003
Protein, deklaration 2,0 g 1,3 - 2,9 3 1825, 1040
Kulhydrat difference 14,8 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 10,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 9,8 g 1003
Kostfibre 4,5 g 4 - 4,9 3 1825
Fedt 0,5 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 1,0 g 0,9 - 1,1 3 1825
Tørstof 18,3 g 15,4 - 19,9 3 1825
Vand 81,7 g 80,1 - 84,6 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,33 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 20,0 µg 8 - 38 4 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,30 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 2,30 mg 2,13 - 2,59 3 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,0900 mg 0,061 - 0,141 9 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,180 mg 0,13 - 0,307 7 1022
Niacinækvivalent 3,53 NE 1003
Niacin 3,20 mg 1,55 - 4,85 10 1018
B6-vitamin 0,110 mg 0,078 - 0,148 5 1025
Pantotensyre 0,600 mg 1352
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 67,0 µg 49,3 - 82,6 4 1374
Frit folat 57,0 µg 35,5 - 71,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,00 mg 1003
Ascorbinsyre 6,00 mg 3 - 16 12 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 6,00 mg 2,6 - 13,8 5 1058
Kalium 635 mg 506 - 785 5 1058
Calcium 55,0 mg 41 - 74 4 1030
Magnesium 30,0 mg 23,8 - 39,9 5 1058
Jern 0,800 mg 0,63 - 0,89 3 1043
Kobber 0,140 mg 0,086 - 0,23 4 1348
Zink 0,850 mg 0,49 - 1,4 4 1348
Mangan 0,400 mg 0,25 - 0,63 4 1348
Krom 1,000 µg 1 - 2 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 0,200 µg 0,2 0,0 - 0,6 14 T 46.0
Fosfor 94,0 mg 72 - 140 4 1348
Jod 0,250 µg 0,25 - 0,25 2 1055
Nikkel 20,0 µg 4 - 30 4 1348
Sum mineraler 821 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 4,60 g 1 2190
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 5,20 g 1 2190
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,072 18 1039
C18:0 0,003 0,751 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,028 7,01 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,273 68,1 1039
C18:3,n-3 0,024 6,01 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,075 18,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,028 7,01 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,297 74,1 1003
Sum fedtsyrer 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,024 6,01 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,273 68,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 0,316 1825, 1040
Isoleucin 66 210 1059
Leucin 92 290 1059
Lysin 85 270 1059
Methionin 20 63 1059
Cystin 5 16 1059
Phenylalanin 60 190 1059
Tyrosin 31 99 1059
Threonin 60 190 1059
Tryptofan 20 63 1059
Valin 85 270 1059
Arginin 190 600 1059
Histidin 32 100 1059
Alanin 76 240 1059
Asparaginsyre 215 680 1059
Glutaminsyre 183 580 1059
Glycin 51 160 1059
Prolin 117 370 1059
Serin 73 230 1059
Sum essentielle Aminosyrer 520,136
Sum ikke essentielle aminosyrer 940,1
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 27,0 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby