DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 937
Pastinak, rå
Engelsk navn
Parsnip, raw
Taxonomisk navn
Pastinaca sativa L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 264 kJ 1003
Energi, kcal 63 kcal 1003
Nitrogen, total 0,336 g 0,208 - 0,464 3 1825
Protein, videnskabelig 2,1 g 1,3 - 2,9 3 1825
Protein, deklaration 2,1 g 1,3 - 2,9 3 1825
Kulhydrat, difference 14,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 10,2 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 10,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 4,5 g 4 - 4,9 3 1825
Fedt, total 0,5 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,9 - 1,1 3 1825
Tørstof 18,3 g 15,4 - 19,9 3 1825
Vand 81,7 g 80,1 - 84,6 3 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1,67 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 2,30 α-TE
alfa-tokoferol 2,30 mg 2,13 - 2,59 3 1034
B1-vitamin 0,0900 mg 0,061 - 0,141 9 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,180 mg 0,13 - 0,307 7 1022
Niacinækvivalent 3,55 NE 1003
Niacin 3,20 mg 1,55 - 4,85 10 1018
B6-vitamin 0,110 mg 0,078 - 0,148 5 1025
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 0,1000 µg 1344
Folat 67,0 µg 49,3 - 82,6 4 1374
Frit folat 57,0 µg 35,5 - 71,7 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 6,00 mg 3 - 16 12 1017
beta-caroten 20,0 µg 8 - 38 4 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 6,00 mg 2,6 - 13,8 5 1058
Kalium, K 635 mg 506 - 785 5 1058
Calcium, Ca 55,0 mg 41 - 74 4 1030
Magnesium, Mg 30,0 mg 23,8 - 39,9 5 1058
Fosfor, P 94,0 mg 72 - 140 4 1348
Jern, Fe 0,800 mg 0,63 - 0,89 3 1043
Kobber, Cu 0,140 mg 0,086 - 0,23 4 1348
Zink, Zn 0,850 mg 0,49 - 1,4 4 1348
Jod, I 0,250 µg 0,25 - 0,25 2 1055
Mangan, Mn 0,400 mg 0,25 - 0,63 4 1348
Chrom, Cr 1,000 µg 1 - 2 4 1348
Selen, Se 0,200 µg 0,2 0 - 0,6 14 T 46
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 20,0 µg 4 - 30 4 1348
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 8,40 g 1372
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,072 18 1039
C18:0 0,003 0,751 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,028 7,01 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,273 68,1 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,024 6,01 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,075 18,7 1003
Sum monoumættede 0,028 7,01 1003
Sum polyumættede 0,297 74,1 1003
Fedtsyrer, total 0,400 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,024 6,01 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,273 68,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 71 210 1059
Leucin 97 290 1059
Lysin 91 270 1059
Methionin 21 63 1059
Cystin 5 16 1059
Phenylalanin 64 190 1059
Tyrosin 33 99 1059
Threonin 64 190 1059
Tryptofan 21 63 1059
Valin 91 270 1059
Arginin 202 600 1059
Histidin 34 100 1059
Alanin 81 240 1059
Asparaginsyre 228 680 1059
Glutaminsyre 195 580 1059
Glycin 54 160 1059
Prolin 124 370 1059
Serin 77 230 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby