DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 940
Oksekød, inderlår med kappe, rå
Engelsk navn
Beef, topside "cap on", raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 677 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 677 kJ 1003
Energi (kcal) 162 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 162 kcal 1003
Protein 21,1 g 20,6 - 21,5 3 1045
Protein fra Aminosyrer 17,0 g 1003
Protein, deklaration 21,1 g 20,6 - 21,5 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,6 g 7,7 - 10,2 3 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 30,7 g 1003
Vand 69,3 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 6,00 RE 1003
Retinol 6,00 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,500 µg 1003
D3-vitamin 0,500 µg 1313
E-vitamin 0,290 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,290 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0500 mg 0,042 - 0,06 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,14 - 0,225 3 1045
Niacinækvivalent 9,83 NE 1003
Niacin 6,00 mg 1003
B6-vitamin 0,500 mg 1003
Pantotensyre 0,800 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 6,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 61,0 mg 1003
Kalium 330 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 22,0 mg 1003
Jern 2,20 mg 2,01 - 2,37 3 1045
Kobber 0,0800 mg 1003
Zink 4,50 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 9,60 µg 1917
Fosfor 170 mg 1348
Jod 0,900 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 590 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,259 3,19 1344
C15:0 0,049 0,605 1344
C16:0 2,177 26,9 1344
C17:0 0,097 1,19 1344
C18:0 1,049 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,121 1,49 1344
C16:1,n-7 0,508 6,28 1344
C17:1,n-7 0,081 1 1344
C18:1,n-9 3,396 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,162 2 1344
C18:3,n-3 0,105 1,29 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,081 1 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 3,631 44,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,106 50,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,348 4,29 1003
Sum fedtsyrer 8,084 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,105 1,29 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,243 3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 64 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,376 1045
Isoleucin 1010 300 1059
Leucin 1620 480 1059
Lysin 1760 520 1059
Methionin 540 160 1059
Cystin 145 43 1059
Phenylalanin 844 250 1059
Tyrosin 709 210 1059
Threonin 912 270 1059
Tryptofan 230 68 1059
Valin 1110 330 1059
Arginin 1280 380 1059
Histidin 709 210 1059
Alanin 1220 360 1059
Asparaginsyre 1860 550 1059
Glutaminsyre 3010 890 1059
Glycin 1080 320 1059
Prolin 878 260 1059
Serin 844 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8737,09
Sum ikke essentielle aminosyrer 11015,9
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 91,6 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby