Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 950
Jordskok, rå
Engelsk navn
Jerusalem artichoke, raw
Taxonomisk navn
Helianthus tuberosus L.
Synonymer
Jordskokker
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 335 kJ 1003
Energi, kcal 80 kcal 1003
total-N 0,336 g 0,320 - 0,352 2 1825
Protein, total 2,1 g 2,000 - 2,200 2 1825
Protein, deklaration 2,1 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 17,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 15,1 g 1003
kulhydrat, deklaration 15,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 2,6 g 2,1 - 3,1 2 1825
Fedt, total 0,6 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1,0 - 1,3 2 1825
Tørstof 21,6 g 14,300 - 25,1 6 1825, 1879
Vand 78,4 g 74,900 - 85,700 6 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,750 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
ß-caroten 9,00 µg 3 - 15 2 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1655
E-vitamin 0,150 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,150 mg 0,13 - 0,20 2 1034
B1-vitamin 0,070 mg 0,067 - 0,078 3 1019
Niacin 0,233 NE 1003
B6-vitamin 0,090 mg 0,086 - 0,086 2 1025
Pantothensyre 0,380 mg T 4
Biotin 0,470 µg 0,35 - 0,6 4 T 4
Folat 36,0 µg 19 - 57 16 T 4
Frit folat 10,0 µg 7,9 - 11,5 4 T 4
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 6,00 mg 5 - 8 3 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 1,8 - 5,3 6 1058
Kalium, K 561 mg 429 - 735 6 1058
Calcium, Ca 28,0 mg 13 - 40,0 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 16,0 mg 12,1 - 19,6 6 1058
Phosphor, P 72,3 mg 51,5 - 132 6 1015
Jern, Fe 0,600 mg 0,58 - 0,71 2 1043
Kobber, Cu 0,120 mg 1344
Zink, Zn 0,100 mg 1344
Jod, I 0,100 µg 0,06 - 1,2 3 1055
Chrom, Cr 6,40 µg 4,30 3,5 - 18 7 1079
Selen, Se 0,030 µg 0,000 0 - 0,2 7 1079
Nikkel, Ni 15,0 µg 16,0 2,4 - 27 7 1079
Kviksølv, Hg 0 µg 0 7 1079
Arsen, As 4,20 µg 4,00 0,4 - 6,8 7 1079
Cadmium, Cd 1,60 µg 1,30 0,4 - 3,3 7 1079
Bly, Pb 2,60 µg 2,30 0 - 6,8 7 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 1,10 g 1,15 0,8 - 1,3 4 1879
Glucose 0 g 0 4 1879
Monosaccharider, total 1,10 g 1003
Maltose 0 g 1 1879
Saccharose 3,03 g 3,50 1,5 - 3,6 4 1879
Disaccharider, total 3,03 g 1003
Raffinose 4,88 g 4,20 1,4 - 9,7 4 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 4 1879
Sukkerarter, ialt 4,13 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,138 28,7 1039
C18:0 0,007 1,53 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,012 2,41 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,256 53,4 1039
C18:3,n-3 0,067 14,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,145 30,2 1003
Sum monoumættede 0,012 2,50 1003
Sum polyumættede 0,323 67,3 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 14,0 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,256 53,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 14 43 1027

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby