DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 950
Jordskok, rå
Engelsk navn
Jerusalem artichoke, raw
Taxonomisk navn
Helianthus tuberosus L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 31
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 335 kJ 1003
Energi, kcal 79 kcal 1003
Nitrogen, total 0,336 g 0,32 - 0,352 2 1825
Protein, videnskabelig 2,1 g 2 - 2,2 2 1825
Protein, deklaration 2,1 g 2 - 2,2 2 1825
Kulhydrat, difference 17,7 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 15,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 15,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 2,6 g 2,1 - 3,1 2 1825
Fedt, total 0,6 g 1 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1 - 1,3 2 1825
Tørstof 21,6 g 14,3 - 25,1 6 1825, 1879
Vand 78,4 g 74,9 - 85,7 6 1825, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,750 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 0,150 α-TE
alfa-tokoferol 0,150 mg 0,13 - 0,2 2 1034
B1-vitamin 0,0700 mg 0,067 - 0,078 3 1019
Niacinækvivalent 0,241 NE 1003
B6-vitamin 0,0900 mg 0,086 - 0,086 2 1025
Pantothensyre 0,380 mg T 4
Biotin 0,470 µg 0,35 - 0,6 4 T 4
Folat 36,0 µg 19 - 57 16 T 4
Frit folat 10,00 µg 7,9 - 11,5 4 T 4
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 6,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 6,00 mg 5 - 8 3 1017
beta-caroten 9,00 µg 3 - 15 2 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 3,00 mg 1,8 - 5,3 6 1058
Kalium, K 561 mg 429 - 735 6 1058
Calcium, Ca 28,0 mg 13 - 40 10 1015, 1030
Magnesium, Mg 16,0 mg 12,1 - 19,6 6 1058
Fosfor, P 72,3 mg 51,5 - 132 6 1015
Jern, Fe 0,600 mg 0,58 - 0,71 2 1043
Kobber, Cu 0,120 mg 1344
Zink, Zn 0,1000 mg 1344
Jod, I 0,1000 µg 0,06 - 1,2 3 1055
Chrom, Cr 6,40 µg 4,3 3,5 - 18 7 1079
Selen, Se 0,0300 µg 0 0 - 0,2 7 1079
Nikkel, Ni 15,0 µg 16 2,4 - 27 7 1079
Kviksølv, Hg 0 µg 0 7 1079
Arsen, As 4,20 µg 4 0,4 - 6,8 7 1079
Cadmium, Cd 1,60 µg 1,3 0,4 - 3,3 7 1079
Bly, Pb 2,60 µg 2,3 0 - 6,8 7 1079
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 1,10 g 1,15 0,8 - 1,3 4 1879
Glukose 0 g 0 4 1879
Monosaccharider, total 1,10 g 1003
Maltose 0 g 1 1879
Sakkarose 3,03 g 3,5 1,5 - 3,6 4 1879
Disaccharider, total 3,03 g 1003
Raffinose 4,88 g 4,2 1,4 - 9,7 4 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 4 1879
Sukkerarter, total 4,13 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,138 28,6 1039
C18:0 0,007 1,53 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:1,n-9 0,012 2,4 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,256 53,3 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,067 14 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,145 30,1 1003
Sum monoumættede 0,012 2,4 1003
Sum polyumættede 0,324 67,3 1003
Fedtsyrer, total 0,480 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,067 14 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,256 53,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Tryptofan 14 43 1027

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby