DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 980
Oksekød, tykbov (marvpibebov), rå
Engelsk navn
Beef, shoulder, ventral part
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 760 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 760 kJ 1003
Energi (kcal) 182 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 182 kcal 1003
Protein 19,9 g 19,4 - 20,2 3 1045
Protein fra Aminosyrer 15,9 g 1003
Protein, deklaration 19,9 g 19,4 - 20,2 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 11,4 g 7,9 - 14,9 3 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 32,3 g 1003
Vand 67,7 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,0 RE 1003
Retinol 11,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,600 µg 1003
D3-vitamin 0,600 µg 1003
E-vitamin 0,370 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,370 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0440 mg 0,038 - 0,048 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,115 - 0,2 3 1045
Niacinækvivalent 9,57 NE 1003
Niacin 5,80 mg 1003
B6-vitamin 0,460 mg 1003
Pantotensyre 0,780 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 6,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 61,0 mg 1003
Kalium 320 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 21,0 mg 1003
Jern 2,10 mg 1,68 - 2,32 3 1045
Kobber 0,0800 mg 1003
Zink 4,40 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 0,900 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Sum mineraler 579 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,340 3,17 1344
C15:0 0,060 0,56 1344
C16:0 2,882 26,8 1344
C17:0 0,130 1,21 1344
C18:0 1,391 12,9 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,160 1,49 1344
C16:1,n-7 0,680 6,34 1344
C17:1,n-7 0,110 1,02 1344
C18:1,n-9 4,503 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,210 1,96 1344
C18:3,n-3 0,140 1,3 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,110 1,02 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 4,803 44,8 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,453 50,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,460 4,29 1003
Sum fedtsyrer 10,716 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,140 1,3 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,320 2,98 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 64 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,184 1045
Isoleucin 955 300 1059
Leucin 1500 470 1059
Lysin 1660 520 1059
Methionin 478 150 1059
Cystin 143 45 1059
Phenylalanin 764 240 1059
Tyrosin 637 200 1059
Threonin 828 260 1059
Tryptofan 226 71 1059
Valin 1020 320 1059
Arginin 1180 370 1059
Histidin 669 210 1059
Alanin 1150 360 1059
Asparaginsyre 1750 550 1059
Glutaminsyre 2800 880 1059
Glycin 1080 340 1059
Prolin 892 280 1059
Serin 796 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 8090,54
Sum ikke essentielle aminosyrer 10427,6
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 63,5 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 35 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,940 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby