Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 988
Grisekød, uspec., ca. 10 % fedt, råt
Engelsk navn
Pork, meat, approx. 10 % fat, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa
Synonymer
Svinekød, uspec., ca. 10 % fedt, råt
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 10 T 1050
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,920
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 762 kJ 1003
Energi, kcal 182 kcal 1003
total-N 3,200 g 2,704 - 3,808 18 1032
Protein, total 18,7 g 15,6 - 22,5 18 1032
Protein, deklaration 18,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 12,0 g 2,8 - 17,3 18 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 1938
Tørstof 31,7 g 28,000 - 36,500 4 1071
Vand 68,3 g 63,500 - 72,000 4 1071
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 T 777
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,606 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,121 µg 1300
25-hydroxycholecalciferol 0,097 µg 1300
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 1001
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,750 mg 0,570 - 1,020 6 1032
B2-vitamin, riboflavin 0,230 mg 0,190 - 0,260 6 1032
Niacin 7,37 NE 1003
niacin 3,80 mg 1003
B6-vitamin 0,436 mg 0,298 - 0,593 4 1072
Pantothensyre 0,600 mg 1352
Biotin 2,60 µg 1,4 - 4,8 4 1071
Folat 1,50 µg 0,8 - 4,6 10 1071, 1803
B12-vitamin 0,650 µg 1001
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 84,0 mg 52,8 - 113,0 4 1058
Kalium, K 366 mg 350 - 379 4 1058
Calcium, Ca 7,00 mg 5 - 11 4 1030
Magnesium, Mg 25,0 mg 23,7 - 26,8 4 1058
Phosphor, P 188 mg 180 - 200 6 1032
Jern, Fe 0,890 mg 0,64 - 1,15 6 1032
Kobber, Cu 0,100 mg 0 - 0,22 266 1102
Zink, Zn 3,60 mg 0 - 6,9 266 1102
Jod, I 1,00 µg 0,35 - 2,1 5 1055
Mangan, Mn 0,014 mg 0,013 - 0,018 4 1348
Chrom, Cr 5,30 µg 3,00 0,4 - 7,3 126 1533
Selen, Se 6,90 µg 0 - 300 231 1102
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,50 µg 1,80 0 - 16,9 130 T 1490
Kviksølv, Hg 0,130 µg 0,000 0 - 2,3 126 1533
Arsen, As 2,00 µg 0 - 18 266 1102
Cadmium, Cd 1,90 µg 1,00 0 - 24 126 1533
Bly, Pb 5,60 µg 2,80 0 - 9,2 126 1533
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,10 mg 0,5 - 2,3 1461
Tyramin 1,10 mg 0,5 - 4,1 1468
Putrescin 0,450 mg 1461
Cadaverin 0,130 mg 1461
Spermin 0,130 mg 1461
Spermidin 1,45 mg 1461
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,183 1,66 1344
C15:0 0,000 0,00 1344
C16:0 3,04 27,5 1344
C17:0 0,000 0,00 1344
C18:0 1,55 14,0 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,386 3,50 1344
C17:1,n-7 0,000 0,00 1344
C18:1,n-9 4,92 44,6 1344
C20:1,n-11 0,081 0,73 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,813 7,37 1344
C18:3,n-3 0,071 0,64 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
C20:4,n-6 0,000 0,00 1344
C20:5,n-3 0,000 0,00 1344
C22:5,n-3 0,000 0,00 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 4,77 43,2 1003
Sum monoumættede 5,39 48,8 1003
Sum polyumættede 0,884 8,01 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 11,0 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,071 0,64 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,813 7,37 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 65 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 960 300 1059
Leucin 1470 460 1059
Lysin 1790 560 1059
Methionin 512 160 1059
Cystin 134 42 1059
Phenylalanin 736 230 1059
Tyrosin 672 210 1059
Threonin 832 260 1059
Tryptofan 214 67 1059
Valin 1060 330 1059
Arginin 1180 370 1059
Histidin 736 230 1059
Alanin 1180 370 1059
Asparaginsyre 1790 560 1059
Glutaminsyre 2720 850 1059
Glycin 992 310 1059
Prolin 768 240 1059
Serin 800 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby