DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 581
Pighvarre, rå
Engelsk navn
Turbot, raw
Taxonomisk navn
Scophthalmus maximus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 380 kJ 1003
Energi (kcal) 90 kcal 1003
Protein 16,4 g 2 1366
Protein fra Aminosyrer 13,6 g 1003
Protein, deklaration 16,4 g 2 1366
Kulhydrat difference 2,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 1,4 g 0,58 - 2,95 6 1818, 1938
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 4 1003
Aske 1,0 g 2 1366
Tørstof 21,7 g 2 1366
Vand 78,3 g 2 1366
Nitrogen 2,624 g 2 1366
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 11,7 RE 1003
Retinol 11,7 µg 1 1369
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 2,04 µg 1 2135
E-vitamin 0,800 α-TE 1 2135
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0360 mg 0,021 - 0,05 2 1369
Riboflavin (B2-vitamin) 0,0800 mg 0,06 - 0,1 2 1369
Niacinækvivalent 9,16 NE 1003
Niacin 6,10 mg 5,4 - 6,9 2 1369
B6-vitamin 0,152 mg 0,124 - 0,193 4 1072
Folat 16,0 µg 6 1803
B12-vitamin 0,800 µg 1 1044
C-vitamin 1,70 mg 1003
Ascorbinsyre 1,70 mg 1938
Cholin 65,0 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 70,0 mg 40,6 - 97,1 4 1058
Kalium 330 mg 243 - 397 4 1058
Calcium 49,0 mg 1 1367
Magnesium 23,0 mg 21,5 - 25,4 4 1058
Jern 0,250 mg 0,15 - 0,3 3 1043
Zink 0,200 mg 1 2135
Selen 25,0 µg 1 2135
Fosfor 203 mg 1 1367
Jod 35,0 µg 26 - 46 3 1041
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 0 g 1655
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,026 2,61 1818
C16:0 0,160 16,1 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,072 7,2 1818
C20:0 0,000 0,0 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,048 4,8 1818
C16:1,n-7 0,048 4,84 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 0,122 12,3 1818
C20:1,n-11 0,012 1,17 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,006 0,611 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,000 0,0 1818
C18:3,n-3 0,037 3,75 1818
C18:4,n-3 0,000 0,0 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,086 8,59 1818
C22:5,n-3 0,050 5,06 1818
C22:6,n-3 0,292 29,3 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,036 3,57 1818
Sum mættede fedtsyrer 0,258 25,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,236 23,7 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,465 46,7 1003
Sum fedtsyrer 0,995 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,465 46,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,000 0,0 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 48 mg 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 761 290 1938
Leucin 1340 510 1938
Lysin 1500 570 1938
Methionin 472 180 1938
Cystin 176 67 1938
Phenylalanin 630 240 1938
Tyrosin 551 210 1938
Threonin 708 270 1938
Tryptofan 184 70 1938
Valin 840 320 1938
Arginin 971 370 1938
Histidin 472 180 1938
Alanin 997 380 1938
Asparaginsyre 1680 640 1938
Glutaminsyre 2440 930 1938
Glycin 787 300 1938
Prolin 577 220 1938
Serin 682 260 1938
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 50 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,700 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby