DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1019
Oksekød, tykkam, rå
Engelsk navn
Beef, chuck, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 805 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 805 kJ 1003
Energi (kcal) 193 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 193 kcal 1003
Protein 18,8 g 19,04 17,6 - 20,2 6 2176
Protein fra Aminosyrer 15,6 g 1003
Protein, deklaration 18,8 g 19,04 17,6 - 20,2 6 2176
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 13,1 g 13,65 9,2 - 15,4 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 1003
Aske 0,9 g 0,865 0,83 - 0,98 6 2176
Tørstof 32,8 g 33,77 28,7 - 35,8 6 2176
Vand 67,2 g 66,23 64,1 - 71,2 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 13,0 RE 1003
Retinol 13,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,600 µg 1003
D3-vitamin 0,600 µg 1313
E-vitamin 0,430 α-TE
alfa-Tokoferol 0,430 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0400 mg 0,036 - 0,045 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,185 mg 0,12 - 0,24 3 1045
Niacinækvivalent 9,39 NE 1003
Niacin 5,70 mg 1003
B6-vitamin 0,460 mg 1003
Pantotensyre 0,750 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 6,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,0 mg 1003
Kalium 310 mg 1003
Calcium 5,27 mg 3,96 - 7,79 6 1015
Magnesium 21,0 mg 1003
Jern 2,20 mg 1,84 - 2,38 3 1045
Kobber 0,0700 mg 1003
Zink 4,40 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 175 mg 163 - 184 6 1015
Jod 1,000 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,000 0,0 1862
C12:0 0,000 0,0 1862
C14:0 0,347 3,23 1862
C16:0 2,942 27,3 1862
C18:0 1,906 17,7 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,074 0,686 1862
C16:1,n-7 0,437 4,06 1862
C18:1,n-9 4,288 39,8 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,314 2,92 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,177 1,64 1862
C18:3,n-3 0,036 0,335 1862
C20:4,n-6 0,000 0,0 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,230 2,13 1862
Sum mættede fedtsyrer 5,195 48,3 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 4,798 44,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,213 1,98 1003
Sum transfedtsyrer 0,314 2,92 1003
Sum fedtsyrer 10,751 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,036 0,335 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,177 1,64 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 65 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,117 2176
Isoleucin 935 300 1059
Leucin 1470 470 1059
Lysin 1620 520 1059
Methionin 468 150 1059
Cystin 140 45 1059
Phenylalanin 748 240 1059
Tyrosin 623 200 1059
Threonin 810 260 1059
Tryptofan 221 71 1059
Valin 997 320 1059
Arginin 1150 370 1059
Histidin 655 210 1059
Alanin 1120 360 1059
Asparaginsyre 1710 550 1059
Glutaminsyre 2740 880 1059
Glycin 1060 340 1059
Prolin 873 280 1059
Serin 779 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 63,5 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 20 2 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,820 8 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby