DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1022
Chokolade, mørk
Engelsk navn
Chocolate, bitter
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 4,74 1 2098
FCF 0,950
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2294 kJ 1003
Energi, kcal 549 kcal 1003
Nitrogen, total 0,915 g 0,72 - 1,1 3 1059, 1823
Protein, videnskabelig 4,3 g 3,41 - 5,23 3 1823, 1059
Protein, deklaration 5,7 g 4,5 - 6,9 3 1823, 1059
Kulhydrat, difference 61,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 61,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 59,6 g 1003
Tilsat sukker 55,9 g 1003
Kostfibre 0,9 g 1003
Fedt, total 31,8 g 28,3 - 37,6 5 1818, 1823
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,3 g 0,96 - 1,56 2 1823
Tørstof 99,3 g 99,3 - 99,3 2 1823
Vand 0,7 g 0,7 - 0,7 2 1823
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,08 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0 α-TE
alfa-tokoferol 0 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0750 mg 0,063 - 0,09 5 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,145 mg 0,082 - 0,217 3 1022
Niacinækvivalent 1,48 NE 1003
Niacin 0,600 mg 0,59 - 0,63 5 1018
B6-vitamin 0,0500 mg 0,04 - 0,06 2 1025
Pantothensyre 0,190 mg 1352
Biotin 3,00 µg 1344
Folat 7,00 µg 1375
Frit folat 4,00 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1344
beta-caroten 37,0 µg 1 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 12,8 mg 3,6 - 40,1 8 1823, 1058
Kalium, K 417 mg 282 - 497 8 1823, 1058
Calcium, Ca 64,0 mg 10 - 100 5 1823, 1030
Magnesium, Mg 121 mg 96 - 166 8 1823, 1058
Fosfor, P 140 mg 1344
Jern, Fe 2,76 mg 1,8 - 4,8 7 1043, 1823
Kobber, Cu 0,954 mg 0,28 - 1,26 16 1805, 1823
Zink, Zn 2,20 mg 1,4 - 3,25 4 1805, 1823
Jod, I 2,30 µg 1,2 - 3,5 4 1055
Mangan, Mn 0,780 mg 0,62 - 0,93 2 1823
Chrom, Cr 6,00 µg 4 - 10 4 1348
Selen, Se 4,50 µg T 675
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 223 µg 218 127 - 313 16 1805
Cadmium, Cd 17,0 µg 4 0 - 59 17 1805
Bly, Pb 9,00 µg 8 0 - 24 17 1805
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,000 mg 1478
Tyramin 0,0700 mg 0,05 - 0,11 6 1492
Phenylethylamin 0,340 mg 0,04 - 0,66 1482
Serotonin 0,860 mg 1482
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1370
Glukose 0 g 1370
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 1,30 g - 1,3 2 1823
Maltose 0 g 1370
Sakkarose 53,0 g 50,3 - 55,6 2 1823
Disaccharider, total 54,3 g 1003
Sukkerarter, total 54,3 g 1003
Stivelse 5,30 g 1344
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,112 0,372 1818
C8:0 0,033 0,108 1818
C10:0 0,052 0,171 1818
C12:0 0,091 0,302 1818
C14:0 0,198 0,654 1818
C16:0 8,126 26,9 1818
C17:0 0,000 0 1818
C18:0 9,908 32,8 1818
C20:0 0,295 0,978 1818
C22:0 0,058 0,193 1818
C24:0 0,040 0,132 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,015 0,0492 1818
C16:1,n-7 0,109 0,361 1818
C18:1,n-9 9,878 32,7 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,027 0,0881 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 1,152 3,81 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,086 0,285 1818
C18:4,n-3 0,000 0 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,000 0 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1818
C22:5,n-3 0,000 0 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,000 0 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,000 0 1818
Sum mættede 18,913 62,6 1003
Sum monoumættede 10,029 33,2 1003
Sum polyumættede 1,238 4,1 1003
Fedtsyrer, total 30,180 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,086 0,285 1003
Sum n-6 fedtsyrer 1,152 3,81 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 5 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 174 190 1059
Leucin 265 290 1059
Lysin 229 250 1059
Methionin 49 54 1059
Cystin 44 48 1059
Phenylalanin 201 220 1059
Tyrosin 74 81 1059
Threonin 165 180 1059
Tryptofan 53 58 1059
Valin 265 290 1059
Arginin 229 250 1059
Histidin 74 81 1059
Alanin 256 280 1059
Asparaginsyre 412 450 1059
Glutaminsyre 686 750 1059
Glycin 183 200 1059
Prolin 238 260 1059
Serin 229 250 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby