DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1053
Oksekød, uspec., middelfedt, råt
Engelsk navn
Beef, meat, approx. 15 % fat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1012 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1012 kJ 1003
Energi (kcal) 242 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 242 kcal 1003
Protein 19,7 g 18,1 - 21,2 19 1045
Protein fra Aminosyrer 15,8 g 1003
Protein, deklaration 19,7 g 18,1 - 21,2 19 1045
Kulhydrat difference 8,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 8,9 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 14,2 g 7,9 - 20,5 19 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 3 1003
Aske 0,9 g 1938
Tørstof 43,7 g 1346
Vand 56,3 g 1346
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,0 RE 1003
Retinol 15,0 µg 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,700 µg 1003
D3-vitamin 0,700 µg 1003
E-vitamin 0,350 α-TE
alfa-Tokoferol 0,350 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0540 mg 0,03 - 0,115 19 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,196 mg 0,085 - 0,39 19 1045
Niacinækvivalent 9,33 NE 1003
Niacin 5,60 mg 1018
B6-vitamin 0,320 mg 1,8 - 4 8 1072
Pantotensyre 0,470 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 5,50 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1352
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 69,0 mg 66 - 72 3 T 944.0
Kalium 309 mg 293 - 332 3 1045
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 22,0 mg 19,5 - 24,6 3 1058
Jern 2,20 mg 1,61 - 3,6 19 1045
Kobber 0,0710 mg 0,063 - 0,079 3 1045
Zink 4,60 mg 4,5 - 4,7 3 1045
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 130 - 240 32 1348
Jod 1,000 µg 0,6 - 1,6 5 1055
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,421 3,18 1344
C15:0 0,075 0,566 1344
C16:0 3,554 26,9 1344
C17:0 0,159 1,2 1344
C18:0 1,721 13 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,196 1,48 1344
C16:1,n-7 0,832 6,3 1344
C17:1,n-7 0,131 0,991 1344
C18:1,n-9 5,555 42 1344
C20:1,n-11 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,262 1,98 1344
C18:3,n-3 0,168 1,27 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,131 0,991 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 5,930 44,9 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,715 50,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,561 4,24 1003
Sum fedtsyrer 13,206 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,168 1,27 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,393 2,97 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 66 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,152 1045
Isoleucin 946 300 1059
Leucin 1480 470 1059
Lysin 1640 520 1059
Methionin 473 150 1059
Cystin 142 45 1059
Phenylalanin 756 240 1059
Tyrosin 630 200 1059
Threonin 820 260 1059
Tryptofan 224 71 1059
Valin 1010 320 1059
Arginin 1170 370 1059
Histidin 662 210 1059
Alanin 1140 360 1059
Asparaginsyre 1730 550 1059
Glutaminsyre 2770 880 1059
Glycin 1070 340 1059
Prolin 883 280 1059
Serin 788 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 67,4 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15 T 1237.0
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,930 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby