Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 1053
Oksekød, uspec., middelfedt, råt
Engelsk navn
Beef, meat, approx. 15 % fat, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15 T 1237
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,930
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1012 kJ 1003
Energi, kcal 242 kcal 1003
total-N 3,152 g 2,896 - 3,392 19 1045
Protein, total 19,7 g 18,100 - 21,200 19 1045
Protein, deklaration 19,7 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 8,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 8,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 8,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 14,2 g 7,9 - 20,5 19 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 1938
Tørstof 43,7 g 1346
Vand 56,3 g 1346
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 15,0 RE 1003
Retinol 15,0 µg 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,700 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,700 µg 1003
E-vitamin 0,350 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,350 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,054 mg 0,030 - 0,115 19 1045
B2-vitamin, riboflavin 0,196 mg 0,085 - 0,390 19 1045
Niacin 9,33 NE 1003
niacin 5,60 mg 1018
B6-vitamin 0,320 mg 1,80 - 4,00 8 1072
Pantothensyre 0,470 mg 1352
Biotin 0 µg 1344
Folat 5,50 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1352
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 69,0 mg 66 - 72 3 T 944
Kalium, K 309 mg 293 - 332 3 1045
Calcium, Ca 5,00 mg 1030
Magnesium, Mg 22,0 mg 19,5 - 24,6 3 1058
Phosphor, P 170 mg 130 - 240 32 1348
Jern, Fe 2,20 mg 1,61 - 3,60 19 1045
Kobber, Cu 0,071 mg 0,063 - 0,079 3 1045
Zink, Zn 4,60 mg 4,5 - 4,7 3 1045
Jod, I 1,00 µg 0,6 - 1,6 5 1055
Mangan, Mn 0,011 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Chrom, Cr 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Selen, Se 6,50 µg 0 - 51 85 1532
Molybdæn, Mo 0 µg 8 1348
Kviksølv, Hg 0,050 µg 0 - 0,7 85 1532
Arsen, As 0,530 µg 0 - 3,4 85 1532
Cadmium, Cd 0,900 µg 0 - 8 85 1532
Bly, Pb 2,50 µg 0 - 15 85 1532
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,003 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,421 3,19 1344
C15:0 0,075 0,56 1344
C16:0 3,55 26,9 1344
C17:0 0,159 1,20 1344
C18:0 1,72 13,0 1344
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,196 1,49 1344
C16:1,n-7 0,832 6,30 1344
C17:1,n-7 0,131 0,99 1344
C18:1,n-9 5,56 42,1 1344
C20:1,n-11 0,000 0,00 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,262 1,98 1344
C18:3,n-3 0,168 1,28 1344
C20:3,n-3 0,000 0,00 1344
C20:4,n-6 0,131 0,99 1344
C20:5,n-3 0,000 0,00 1344
C22:5,n-3 0,000 0,00 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 5,93 44,9 1003
Sum monoumættede 6,71 50,8 1003
Sum polyumættede 0,561 4,25 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 13,2 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,168 1,27 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,393 2,98 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 66 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 946 300 1059
Leucin 1480 470 1059
Lysin 1640 520 1059
Methionin 473 150 1059
Cystin 142 45 1059
Phenylalanin 756 240 1059
Tyrosin 630 200 1059
Threonin 820 260 1059
Tryptofan 224 71 1059
Valin 1010 320 1059
Arginin 1170 370 1059
Histidin 662 210 1059
Alanin 1140 360 1059
Asparaginsyre 1730 550 1059
Glutaminsyre 2770 880 1059
Glycin 1070 340 1059
Prolin 883 280 1059
Serin 788 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby