DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1064
Oksekød, culotte, rå
Engelsk navn
Beef, top, end of rump, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1125 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1107 kJ 1003
Energi (kcal) 271 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 267 kcal 1003
Protein 17,0 g 16,78 15 - 19,1 6 2176
Protein fra Aminosyrer 13,6 g 1003
Protein, deklaration 17,0 g 16,78 15 - 19,1 6 2176
Kulhydrat difference 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 22,1 g 23,25 17,7 - 25,3 6 2176
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 1003
Aske 0,8 g 0,79 0,61 - 0,81 6 2176
Tørstof 40,9 g 41,5 37,8 - 43,5 6 2176
Vand 59,1 g 58,5 56,4 - 62,1 6 2176
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 14,0 RE 1003
Retinol 14,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,600 µg 1003
D3-vitamin 0,600 µg 1313
E-vitamin 0,440 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,440 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,0640 mg 0,044 - 0,08 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,175 mg 0,115 - 0,28 3 1045
Niacinækvivalent 8,91 NE 1003
Niacin 5,70 mg 1003
B6-vitamin 0,450 mg 1003
Pantotensyre 0,700 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 5,57 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 62,0 mg 1003
Kalium 310 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 21,0 mg 1003
Jern 2,10 mg 1,76 - 2,32 3 1045
Kobber 0,0700 mg 1003
Zink 4,30 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 1,000 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,30 µg 0,9 0,0 - 15 85 T 909.0
Sum mineraler 570 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,000 0,0 1862
C12:0 0,000 0,0 1862
C14:0 0,687 3,76 1862
C16:0 5,380 29,4 1862
C18:0 2,003 10,9 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,302 1,65 1862
C16:1,n-7 1,207 6,61 1862
C18:1,n-9 7,699 42,1 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,264 1,44 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,289 1,58 1862
C18:3,n-3 0,041 0,224 1862
C20:4,n-6 0,006 0,0323 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,367 2,01 1862
Sum mættede fedtsyrer 8,070 44,2 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 9,208 50,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,336 1,84 1003
Sum transfedtsyrer 0,264 1,44 1003
Sum fedtsyrer 18,246 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,041 0,224 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,295 1,61 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 65 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,715 2176
Isoleucin 815 300 1059
Leucin 1280 470 1059
Lysin 1410 520 1059
Methionin 407 150 1059
Cystin 122 45 1059
Phenylalanin 652 240 1059
Tyrosin 543 200 1059
Threonin 706 260 1059
Tryptofan 193 71 1059
Valin 869 320 1059
Arginin 1010 370 1059
Histidin 570 210 1059
Alanin 977 360 1059
Asparaginsyre 1490 550 1059
Glutaminsyre 2390 880 1059
Glycin 923 340 1059
Prolin 760 280 1059
Serin 679 250 1059
Sum essentielle Aminosyrer 6898,82
Sum ikke essentielle aminosyrer 8891,63
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 92,9 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 2 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,824 8 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby