DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1237
Oksekød, tykbryst, råt
Engelsk navn
Beef, brisket, middle part, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 950 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 950 kJ 1003
Energi (kcal) 229 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 229 kcal 1003
Protein 15,9 g 15,4 - 16,5 3 1045
Protein fra Aminosyrer 12,7 g 1003
Protein, deklaration 15,9 g 15,4 - 16,5 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 18,4 g 15,0 10 - 25,8 7 1862
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,16 g 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 35,3 g 1003
Vand 64,7 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 36,0 RE 1003
Retinol 36,0 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,900 µg 1003
D3-vitamin 0,900 µg 1003
E-vitamin 0,880 α-TE
alfa-Tokoferol 0,880 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0330 mg 0,031 - 0,034 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,155 mg 0,13 - 0,17 3 1045
Niacinækvivalent 7,91 NE 1003
Niacin 4,90 mg 1003
B6-vitamin 0,380 mg 1003
Pantotensyre 0,490 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 4,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 65,0 mg 1003
Kalium 254 mg 1003
Calcium 4,00 mg 1030
Magnesium 17,0 mg 1003
Jern 1,60 mg 1,5 - 1,77 3 1045
Kobber 0,0500 mg 1003
Zink 3,90 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 6,50 µg 0,0 - 51 85 1532
Fosfor 170 mg 1348
Jod 1,20 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,000 0,0 1862
C12:0 0,000 0,0 1862
C14:0 0,479 3,08 1862
C16:0 4,155 26,7 1862
C18:0 2,419 15,5 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,147 0,945 1862
C16:1,n-7 0,802 5,16 1862
C18:1,n-9 6,488 41,7 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,426 2,74 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,240 1,54 1862
C18:3,n-3 0,079 0,508 1862
C20:4,n-6 0,000 0,0 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,297 1,91 1862
Sum mættede fedtsyrer 7,053 45,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 7,437 47,8 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,319 2,05 1003
Sum transfedtsyrer 0,426 2,74 1003
Sum fedtsyrer 15,533 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,079 0,508 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,240 1,54 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 71 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,544 1045
Isoleucin 763 300 1059
Leucin 1200 470 1059
Lysin 1320 520 1059
Methionin 382 150 1059
Cystin 114 45 1059
Phenylalanin 611 240 1059
Tyrosin 509 200 1059
Threonin 661 260 1059
Tryptofan 181 71 1059
Valin 814 320 1059
Arginin 941 370 1059
Histidin 534 210 1059
Alanin 916 360 1059
Asparaginsyre 1400 550 1059
Glutaminsyre 2240 880 1059
Glycin 865 340 1059
Prolin 712 280 1059
Serin 636 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 86,5 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 15 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,846 7 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby