DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 150
Jordnød, tørret
Engelsk navn
Peanut, dried
Taxonomisk navn
Arachis hypogaea (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2466 kJ 1003
Energi (kcal) 596 kcal 1003
Protein 25,8 g 25,3 - 26,2 156 1342, 1938
Protein fra Aminosyrer 26,4 g 1003
Protein, deklaration 29,8 g 29,2 - 30,3 156 1342, 1938
Kulhydrat difference 16,2 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 8,5 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,5 g 1003
Kostfibre 7,7 g 7,1 - 8,3 2 1825
Fedt 49,2 g 48,6 - 49,8 98 1342
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,01 g 5 1003
Aske 2,3 g 2,2 - 2,4 2 1825
Tørstof 93,5 g 31 1938
Vand 6,5 g 31 1938
Nitrogen 4,769 g 4,67 - 4,86 156 1342, 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 8,20 α-TE
alfa-Tokoferol 8,20 mg 1 1034
Thiamin (B1-vitamin) 0,910 mg 0,9 - 0,92 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,1000 mg 0,073 - 0,114 2 1022
Niacinækvivalent 24,1 NE 1003
Niacin 20,0 mg 18,4 - 21 10 1018
B6-vitamin 0,348 mg 0,301 - 0,395 8 1342
Pantotensyre 2,80 mg 1352
Biotin 34,0 µg 1343
Folat 106 µg 62,4 - 194 4 1374
Frit folat 28,0 µg 9,4 - 47 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1938
Cholin 52,5 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 2,00 mg 1,3 - 2,1 5 1058
Kalium 703 mg 682 - 717 5 1058
Calcium 55,6 mg 35 - 127 8 1015, 1030
Magnesium 170 mg 160 - 183 5 1058
Jern 1,90 mg 1,6 - 2,4 3 1043
Kobber 0,860 mg 1 1348
Zink 3,10 mg 1 1348
Mangan 1,52 mg 1 1348
Krom 8,00 µg 1 1348
Selen 6,90 µg 20 T 864.0
Fosfor 409 mg 389 - 432 6 1015
Jod 0,500 µg 0,4 - 0,65 3 1055
Nikkel 60,0 µg 20 T 864.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sum sukkerarter 3,10 g 1344
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 5,00 g 1344
Crude fibre 4,85 g 4,76 - 4,94 12 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 6,834 1342
Sum enkeltumættede fedtsyrer 24,420 1342
Sum flerumættede fedtsyrer 15,550 1342
Sum fedtsyrer 46,778 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,003 2132
Sum n-6 fedtsyrer 15,555 2132
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1190 250 1059
Leucin 2000 420 1059
Lysin 1050 220 1059
Methionin 315 66 1059
Cystin 334 70 1059
Phenylalanin 1670 350 1059
Tyrosin 1050 220 1059
Threonin 811 170 1059
Tryptofan 248 52 1059
Valin 1570 330 1059
Arginin 3820 800 1059
Histidin 763 160 1059
Alanin 1240 260 1059
Asparaginsyre 3670 770 1059
Glutaminsyre 6010 1260 1059
Glycin 1810 380 1059
Prolin 1480 310 1059
Serin 1620 340 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Sum biogene aminer 0,00300 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 27 1996
Nitrogen-til-protein faktor 5,41 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,950 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby