DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 150
Jordnød, tørret
Engelsk navn
Nut, pea, dried
Taxonomisk navn
Arachis hypogaea L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 27
Nitrogen-til-protein faktor 5,41
FCF 0,950
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 2237 kJ 1003
Energi, kcal 538 kcal 1003
Nitrogen, total 4,769 g 4,67 - 4,86 156 1342, 1938
Protein, videnskabelig 25,8 g 25,3 - 26,2 156 1342, 1938
Protein, deklaration 29,8 g 29,2 - 30,3 156 1342, 1938
Kulhydrat, difference 27,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 19,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 8,1 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 7,7 g 7,1 - 8,3 2 1825
Fedt, total 37,8 g 37,3 - 38,2 2 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 2,3 g 2,2 - 2,4 2 1825
Tørstof 93,5 g 31 1938
Vand 6,5 g 31 1938
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 8,20 α-TE
alfa-tokoferol 8,20 mg 1 1034
B1-vitamin 0,910 mg 0,9 - 0,92 2 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,1000 mg 0,073 - 0,114 2 1022
Niacinækvivalent 24,1 NE 1003
Niacin 20,0 mg 18,4 - 21 10 1018
B6-vitamin 0,348 mg 0,301 - 0,395 8 1342
Pantothensyre 2,80 mg 1352
Biotin 34,0 µg 1343
Folat 106 µg 62,4 - 194 4 1374
Frit folat 28,0 µg 9,4 - 47 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 0 mg 1003
L-ascorbinsyre 0 mg 1938
beta-caroten 0 µg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 2,00 mg 1,3 - 2,1 5 1058
Kalium, K 703 mg 682 - 717 5 1058
Calcium, Ca 55,6 mg 35 - 127 8 1015, 1030
Magnesium, Mg 170 mg 160 - 183 5 1058
Fosfor, P 409 mg 389 - 432 6 1015
Jern, Fe 1,90 mg 1,6 - 2,4 3 1043
Kobber, Cu 0,860 mg 1 1348
Zink, Zn 3,10 mg 1 1348
Jod, I 0,500 µg 0,4 - 0,65 3 1055
Mangan, Mn 1,52 mg 1 1348
Chrom, Cr 8,00 µg 1 1348
Selen, Se 6,90 µg 20 T 864
Nikkel, Ni 60,0 µg 20 T 864
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 3,10 g 1344
Stivelse 5,00 g 1344
Crude fibre 4,85 g 4,76 - 4,94 12 1342
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Fedtsyrer, total 35,910 100 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 1190 250 1059
Leucin 2000 420 1059
Lysin 1050 220 1059
Methionin 315 66 1059
Cystin 334 70 1059
Phenylalanin 1670 350 1059
Tyrosin 1050 220 1059
Threonin 811 170 1059
Tryptofan 248 52 1059
Valin 1570 330 1059
Arginin 3820 800 1059
Histidin 763 160 1059
Alanin 1240 260 1059
Asparaginsyre 3670 770 1059
Glutaminsyre 6010 1260 1059
Glycin 1810 380 1059
Prolin 1480 310 1059
Serin 1620 340 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby