DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 170
Ymer naturel
Engelsk navn
Ymer
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 301 kJ 1003
Energi, kcal 72 kcal 1003
Nitrogen, total 0,954 g 0,831 - 1,21 69 1067, 1844, 2092, 1250
Protein, videnskabelig 6,1 g 5,3 - 7,71 69 2092, 1250, 1844, 1067
Protein, deklaration 6,0 g 5,19 - 7,56 69 1067, 1844, 1250, 2092
Kulhydrat, difference 4,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 4,1 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 3,4 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 3,6 g 2,88 - 4,46 45 2092, 1250, 1067
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,0 g 0,7 - 1,18 69 1250, 1067, 1844, 2092
Tørstof 14,8 g 13,4 - 16,3 69 1844, 1250, 2092, 1067
Vand 85,2 g 83,6 - 86,6 69 2092, 1250, 1844, 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31,0 RE 1003
Retinol 29,8 µg 16,6 - 50,5 51 1844, 1250, 2092
D-vitamin 0,1000 µg 1003
D3-vitamin 0,1000 µg 1003
E-vitamin 0,0433 α-TE
alfa-tokoferol 0,0433 mg 0,05 0,03 - 0,05 3 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0400 mg 0,02 - 0,051 69 1250, 1844, 2092, 1067
B2-vitamin, riboflavin 0,187 mg 0,13 - 0,254 69 1844, 1067, 2092, 1250
Niacinækvivalent 1,57 NE 1003
Niacin 0,122 mg 0,09 - 0,145 5 2092, 1046
B6-vitamin 0,0468 mg 0,04 - 0,057 5 1046, 2092
Pantothensyre 0,337 mg 0,34 0,32 - 0,35 3 2092
Biotin 1,63 µg 0,8 - 2,4 7 2092, 1071
Folat 29,5 µg 16 - 48 48 1844, 1250
B12-vitamin 0,343 µg 0,3 0,3 - 0,43 3 2092
C-vitamin 0,500 mg 1003
L-ascorbinsyre 0,500 mg 0,4 - 0,8 3 1046
beta-caroten 15,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 85,2 mg 70 - 94 36 1250, 1232, 2092
Natrium, Na 46,8 mg 34 - 62 69 1844, 1250, 1067, 2092
Kalium, K 151 mg 135 - 173 69 1844, 1067, 2092, 1250
Calcium, Ca 196 mg 116 - 252 69 2092, 1067, 1250, 1844
Magnesium, Mg 14,6 mg 11 - 17 69 1250, 2092, 1067, 1844
Fosfor, P 129 mg 110 - 145 19 2092, 1232
Jern, Fe 0,0213 mg 0,02 0,018 - 0,026 3 2092
Kobber, Cu 0,00700 mg 0,01 0 - 0,011 3 2092
Zink, Zn 0,757 mg 0,42 - 1 69 2092, 1067, 1250, 1844
Jod, I 11,4 µg 11 9,3 - 14 3 2092
Mangan, Mn 0,00367 mg 0,004 0,003 - 0,004 3 2092
Chrom, Cr 0,0527 µg 0 - 0,221 21 2092, 1538
Selen, Se 2,71 µg 1,9 - 4,5 13 2092, 1887
Nikkel, Ni 0,433 µg 0,53 0,1 - 0,67 3 2092
Cadmium, Cd 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
L-mælkesyre 0,930 g 0,47 - 1,29 25 1224
D-mælkesyre 0,0300 g 0,01 - 0,33 21 1224
Mælkesyre, total 0,960 g 0,62 - 1,29 25 1224
Citronsyre 0,0400 g 0,01 - 0,14 26 1224
Benzoesyre 1,80 mg 1496
Organiske syrer, tot. 1,000 g 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0 3 2092
Galaktose 0 g 0 3 2092
Glukose 0 g 24 2092, 1224
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 3,37 g 3,05 - 3,8 28 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0 3 2092
Disaccharider, total 3,37 g 1003
Andre sukkerarter 0 g 1003
Sukkerarter, total 3,37 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,137 4,08 2092
C6:0 0,090 2,68 2092
C8:0 0,051 1,51 2092
C10:0 0,114 3,38 2092
C12:0 0,122 3,61 2092
C14:0 0,365 10,8 2092
C15:0 0,035 1,05 2092
C16:0 1,020 30,3 2092
C18:0 0,404 12 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,031 0,933 2092
C16:1,n-7 0,051 1,51 2092
C18:1,n-9 0,639 19 2092
C18:1,n-7 0,027 0,816 2092
C18:1,trans 0,129 3,85 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,059 1,75 2092
C18:2,conjugerede 0,012 0,35 2092
C18:3,n-3 (ALA) 0,020 0,583 2092
C18:2,trans 0,027 0,816 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,027 0,816 2092
Sum mættede 2,338 69,5 1003
Sum monoumættede 0,749 22,2 1003
Sum polyumættede 0,090 2,68 1003
Transfedtsyrer, total 0,157 4,66 1003
Fedtsyrer, total 3,362 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,020 0,583 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,059 1,75 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 14 mg 45 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 343 360 1059
Leucin 610 640 1059
Lysin 525 550 1059
Methionin 181 190 1059
Cystin 13 14 1059
Phenylalanin 305 320 1059
Tyrosin 315 330 1059
Threonin 248 260 1059
Tryptofan 87 91 1059
Valin 429 450 1059
Arginin 219 230 1059
Histidin 181 190 1059
Alanin 210 220 1059
Asparaginsyre 486 510 1059
Glutaminsyre 1300 1360 1059
Glycin 134 140 1059
Prolin 639 670 1059
Serin 372 390 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby