DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 216
Bacon, stegestykke, rå
Engelsk navn
Bacon, frying, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1775 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1775 kJ 1003
Energi (kcal) 430 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 430 kcal 1003
Protein 13,0 g 11,1 - 14,9 8 1032
Protein fra Aminosyrer 10,6 g 1003
Protein, deklaration 13,0 g 11,1 - 14,9 8 1032
Kulhydrat difference -0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 42,0 g 37,2 - 49 8 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,85 g 4 1003
Aske 4,4 g 1001
Tørstof 59,4 g 1003
Vand 40,6 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,629 µg 1003
D3-vitamin 0,289 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,136 µg 1300
E-vitamin 0,300 α-TE 1003
alfa-Tokoferol 0,300 mg 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
K-vitamin 0 µg
Thiamin (B1-vitamin) 0,480 mg 0,415 - 0,54 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,160 mg 0,15 - 0,165 1032
Niacinækvivalent 5,32 NE 1003
Niacin 3,00 mg 1027
B6-vitamin 0,150 mg 1025
Pantotensyre 0,400 mg 1344
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 2,00 µg 1344
Frit folat 1,000 µg 1344
B12-vitamin 0,650 µg 0,49 - 0,82 6 1044
C-vitamin 0,800 mg 1003
Ascorbinsyre 0,800 mg 0,8 - 1,6 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1140 mg 860 - 1380 4 1061
Kalium 185 mg 148 - 207 4 1061
Calcium 5,07 mg 2 - 7,16 11 1015, 1030
Magnesium 15,0 mg 1344
Jern 0,510 mg 1032
Kobber 0,0630 mg 0,053 - 0,088 4 1061
Zink 1,98 mg 1,2 - 2,7 4 1061
Mangan 0,0120 mg 0,01 - 0,014 4 1348
Krom 2,00 µg 1 - 3 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 8,30 µg 20 T 1137.0
Fosfor 220 mg 164 - 315 6 1015
Jod 0,700 µg 0,4 - 1,7 1055
Nikkel 0,800 µg 20 T 1137.0
Kviksølv 0 µg 0,0 4 1061
Arsen 0 µg 0,0 0,0 - 0,01 4 1061
Cadmium 0,300 µg 0,1 0,0 - 1 4 1061
Bly 3,00 µg 0,0 0,0 - 6 4 1061
Sum mineraler 1570 mg 1003
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Kostfibre og stivelse Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,627 1,6 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 10,814 27,6 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 5,649 14,4 1344
C20:0 0,000 0,0 1345
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 1,385 3,54 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 17,281 44,2 1344
C20:1,n-11 0,232 0,595 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1345
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,840 7,27 1344
C18:3,n-3 0,232 0,595 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 17,089 43,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 18,898 48,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 3,072 7,86 1003
Sum fedtsyrer 39,060 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,232 0,595 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,840 7,27 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 76 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,080 1032
Isoleucin 645 310 1059
Leucin 1060 510 1059
Lysin 1140 550 1059
Methionin 395 190 1059
Cystin 85 41 1059
Phenylalanin 478 230 1059
Tyrosin 437 210 1059
Threonin 582 280 1059
Tryptofan 139 67 1059
Valin 645 310 1059
Arginin 811 390 1059
Histidin 416 200 1059
Alanin 811 390 1059
Asparaginsyre 1120 540 1059
Glutaminsyre 1930 930 1059
Glycin 624 300 1059
Prolin 478 230 1059
Serin 458 220 1059
Sum essentielle Aminosyrer 5505,76
Sum ikke essentielle aminosyrer 6762,08
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,49 mg 1461
Cholin 47,8 mg 1 2187
Tyramin 0,330 mg 1461
Putrescin 0,300 mg 1461
Cadaverin 0,1000 mg 1461
Spermin 0,1000 mg 1461
Sum biogene aminer 2,32 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 13 3 1015, 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,930 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby