DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 23
Grønkål, rå
Engelsk navn
Kale, raw
Taxonomisk navn
Brassica oleracea var. acephala (Linnaeus, 1753)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 252 kJ 1003
Energi (kcal) 60 kcal 1003
Protein 4,7 g 2,8 - 6,2 18 1073, 1825
Protein fra Aminosyrer 3,1 g 1003
Protein, deklaration 4,7 g 2,8 - 6,2 18 1073, 1825
Kulhydrat difference 10,9 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 4,7 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 4,7 g 1003
Kostfibre 6,2 g 4,9 - 9 4 1825
Fedt 1,1 g 1 - 1,3 4 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,09 g 5 1003
Aske 1,8 g 1,3 - 2,8 18 1073, 1825
Tørstof 18,5 g 12,8 - 26,3 25 1879, 1073, 1808
Vand 81,5 g 73,7 - 87,2 25 1879, 1073, 1808
Nitrogen 0,745 g 0,448 - 0,992 18 1073, 1825
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 842 RE 1003
Retinol 0 µg 1655
beta-Caroten 5050 µg 6185, 5250 - 6810 6 1808
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1655
E-vitamin 5,40 α-TE
alfa-Tokoferol 5,40 mg 4,4 - 6,08 3 1034
K1-vitamin 250 µg 1006
Thiamin (B1-vitamin) 0,150 mg 0,085 - 0,205 12 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,290 mg 0,207 - 0,42 10 1022
Niacinækvivalent 3,98 NE 1003
Niacin 2,80 mg 1,74 - 4,6 14 1018
B6-vitamin 0,350 mg 0,276 - 0,455 6 1025
Pantotensyre 1,000 mg 1352
Biotin 36,0 µg 1343
Folat 60,0 µg 1375
Frit folat 44,0 µg 1375
B12-vitamin 0 µg 1655
C-vitamin 169 mg 1003
Ascorbinsyre 169 mg 104 - 262 14 1073
Cholin 0,500 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 35,0 mg 19,7 - 57 5 1058
Kalium 264 mg 192 - 357 5 1058
Calcium 219 mg 44 - 460 19 1015, 1030
Magnesium 20,0 mg 15,3 - 24,6 5 1058
Jern 2,00 mg 1 - 5,2 9 1043
Kobber 0,0910 mg 0,057 - 0,142 12 1103
Zink 0,620 mg 0,38 - 0,9 12 1103
Mangan 0,500 mg 1349
Krom 8,30 µg 6,4 0,4 - 24,6 44 1506
Molybdæn 2,00 µg 1349
Selen 2,10 µg 1,5 0,0 - 6,1 13 1914
Fosfor 73,9 mg 57 - 98,4 6 1015
Jod 1,40 µg 0,7 - 2,4 3 1055
Nikkel 13,5 µg 9,4 4,8 - 35,9 10 1843
Kviksølv 0,880 µg 0,89 0,0 - 2,45 44 1506
Arsen 1,94 µg 1,53 0,24 - 5,87 44 1506
Cadmium 2,96 µg 1,1 - 9,04 23 1843, 1914
Bly 8,03 µg 2,6 - 16,4 23 1843, 1914
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,940 g 1,0 0,7 - 1,1 5 1879
Glukose 0,760 g 0,7 0,5 - 1 5 1879
Sum monosakkarider 1,70 g 1003
Maltose 0 g 0,0 1 1879
Sakkarose 0,200 g 0,0 0,0 - 0,6 5 1879
Sum disakkarider 0,200 g 1003
Raffinose 0,120 g 0,0 0,0 - 0,3 5 1879
Sum sukkerarter 1,90 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0,0800 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,148 16 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,033 3,54 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,197 21,3 1039
C18:3,n-3 0,543 58,9 1039
C20:4,n-6 0,000 0,0 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 0,148 16 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 0,033 3,54 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,739 80,3 1003
Sum fedtsyrer 0,920 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,543 58,9 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,197 21,3 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 179 240 1059
Leucin 298 400 1059
Lysin 253 340 1059
Methionin 54 73 1059
Cystin 22 30 1059
Phenylalanin 201 270 1059
Tyrosin 112 150 1059
Threonin 179 240 1059
Tryptofan 71 95 1059
Valin 253 340 1059
Arginin 216 290 1059
Histidin 89 120 1059
Alanin 276 370 1059
Asparaginsyre 350 470 1059
Glutaminsyre 410 550 1059
Glycin 201 270 1059
Prolin 268 360 1059
Serin 186 250 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 46 11 1879, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,800 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby