Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 358
Spegepølse
Engelsk navn
Sausage, salami
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,871
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 1918 kJ 1003
Energi, kcal 459 kcal 1003
total-N 2,453 g 1,712 - 3,216 62 1061, 1306, 1840
Protein, total 14,5 g 9,9 - 19,3 62 1061, 1306, 1840
Protein, deklaration 14,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 45,2 g 29 - 60,84 22 1306, 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 5,7 g 20 1306
Tørstof 65,4 g 54,9 - 73,4 20 1306
Vand 34,6 g 26,600 - 45,100 20 1306
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 9,00 RE 1003
Retinol 9,00 µg 20 1306
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,690 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 20 1306
25-hydroxycholecalciferol 0,138 µg 1300
E-vitamin 0,630 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,630 mg 20 1306
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,380 mg 20 1306
B2-vitamin, riboflavin 0,172 mg 20 1306
Niacin 5,70 NE 1003
niacin 3,70 mg 20 1306
B6-vitamin 0,210 mg 20 1306
Pantothensyre 0,920 mg 20 1306
Biotin 7,00 µg 20 1306
Folat 5,90 µg 20 1306
Frit folat 2,00 µg 1344
B12-vitamin 1,70 µg 20 1306
C-vitamin 17,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 17,0 mg 20 1306
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 3060 mg 2400 - 3680 20 1306
Natrium, Na 1915 mg 1670 - 2500 20 1306
Kalium, K 241 mg 20 1306
Calcium, Ca 32,5 mg 20 1306
Magnesium, Mg 16,1 mg 20 1306
Phosphor, P 149 mg 20 1306
Jern, Fe 1,31 mg 20 1306
Kobber, Cu 0,070 mg 20 1306
Zink, Zn 2,40 mg 20 1306
Jod, I 4,10 µg 1,3 - 10,5 4 1055
Mangan, Mn 0,270 mg 20 1306
Chrom, Cr 5,80 µg 20 1306
Selen, Se 8,10 µg 20 1306
Molybdæn, Mo 10,0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 3,50 µg 20 1306
Kviksølv, Hg 0,260 µg 0,100 0 - 0,8 28 1061
Arsen, As 2,00 µg 1 1061
Cadmium, Cd 1,00 µg 0,80 0 - 2,9 36 1061
Bly, Pb 4,50 µg 1,50 0 - 15 28 1061
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 3,50 mg 0,5 - 7,5 13 1490
Tyramin 9,10 mg 1 1455
Phenylethylamin 12,5 mg 1 1455
Putrescin 6,63 mg 1 1455
Cadaverin 0,340 mg 1 1455
Spermin 4,60 mg 1 1455
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C10:0 0,000 0,00 1306
C12:0 0,000 0,00 1306
C14:0 0,647 1,64 1306
C16:0 9,96 25,3 1306
C18:0 5,34 13,6 1306
C20:0 0,000 0,00 1306
C22:0 0,000 0,00 1306
C24:0 0,000 0,00 1306
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1306
C16:1,n-7 1,13 2,87 1306
C18:1,n-9 17,5 44,3 1306
C20:1,n-11 0,339 0,86 1306
C18:1,trans n-9 0,000 0,00 1306
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 4,11 10,4 1306
C18:3,n-3 0,390 0,99 1306
C20:4,n-6 0,000 0,00 1306
C22:6,n-3 0,000 0,00 1306
Andre fedtsyrer 0,000 0,00 1306
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 15,9 40,5 1003
Sum monoumættede 18,9 48,1 1003
Sum polyumættede 4,50 11,4 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 39,4 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,390 0,99 1003
Sum n-6 fedtsyrer 4,11 10,4 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 92 mg 20 1306
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 638 260 1059
Leucin 1060 430 1059
Lysin 1180 480 1059
Methionin 270 110 1059
Cystin 152 62 1059
Phenylalanin 564 230 1059
Tyrosin 368 150 1059
Threonin 540 220 1059
Tryptofan 120 49 1059
Valin 736 300 1059
Arginin 859 350 1059
Histidin 319 130 1059
Alanin 908 370 1059
Asparaginsyre 1250 510 1059
Glutaminsyre 1820 740 1059
Glycin 1200 490 1059
Prolin 834 340 1059
Serin 540 220 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby