Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 4
Kartoffel, uspec., rå
Engelsk navn
Potato, raw
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum L.
Synonymer
Kartofler
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 5 1879
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 326 kJ 1003
Energi, kcal 78 kcal 1003
total-N 0,324 g 0,160 - 0,464 86 1073, 1825, 1842, 1859
Protein, total 2,0 g 1,000 - 2,900 86 1073, 1825, 1842, 1859
Protein, deklaration 2,0 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 17,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 15,9 g 1003
kulhydrat, deklaration 15,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 1,4 g 1,07 - 2,05 49 1305, 1842, 1859
Fedt, total 0,3 g 0,1 - 0,5 11 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,67 - 1,12 37 1825, 1842, 1859
Tørstof 20,5 g 14,6 - 30,200 107 1073, 1305, 1825, 1842, 1859, 1879
Vand 79,5 g 69,800 - 85,400 107 1073, 1305, 1825, 1842, 1859, 1879
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,833 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
ß-caroten 10,0 µg 2 - 19 5 1020
D-vitamin 0 µg 1003
D3 cholecalciferol 0 µg 1344
E-vitamin 0,100 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,100 mg 0,05 - 0,19 6 1034
K1-vitamin 16,0 µg 1360
B1-vitamin 0,055 mg 0,033 - 0,077 49 1305, 1842, 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,063 mg 0,023 - 0,122 32 1305, 1859
Niacin 2,12 NE 1003
niacin 1,60 mg 1,16 - 2,36 32 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,14 - 0,275 49 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,380 mg 1352
Biotin 0,470 µg 0,35 - 0,6 4 1071
Folat 36,0 µg 19 - 57 16 1305
Frit folat 10,0 µg 7,9 - 11,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 26,4 mg 1003
L-ascorbinsyre 23,4 mg 10,3 - 40 49 1305, 1842, 1859
L-dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 7,00 mg 3,9 - 10,9 6 1058
Kalium, K 414 mg 325 - 481 32 1305, 1859
Calcium, Ca 6,76 mg 4,95 - 10,4 16 1015, 1030
Magnesium, Mg 20,4 mg 11,2 - 28,1 32 1305, 1859
Phosphor, P 55,3 mg 40,8 - 89,1 10 1015
Jern, Fe 1,04 mg 0,34 - 4,86 32 1305, 1859
Kobber, Cu 0,052 mg 0,033 - 0,194 41 1961
Zink, Zn 0,300 mg 0,18 - 0,49 32 1305, 1859
Jod, I 1,20 µg 0,1 - 3,0 16 1055
Mangan, Mn 0,230 mg 0,13 - 0,44 23 1348
Chrom, Cr 0,600 µg 0,400 0 - 5,0 209 1506
Selen, Se 0,268 µg 0,0 - 2,6 143 1853, 1854, 1856
Molybdæn, Mo 0 µg 5 1348
Nikkel, Ni 5,76 µg 0,0 - 62,0 143 1853, 1854, 1856
Kviksølv, Hg 0,280 µg 0 - 1,89 209 1506
Arsen, As 1,39 µg 1,10 0 - 7,6 209 1506
Cadmium, Cd 2,07 µg 0,1 - 10,1 143 1853, 1854, 1856
Bly, Pb 0,813 µg 0,0 - 3,9 143 1853, 1854, 1856
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,030 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,100 mg 1464
Serotonin 0,003 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0,240 g 0,000 0 - 1,0 5 1879
Glucose 0,340 g 0,200 0 - 1,1 5 1879
Monosaccharider, total 0,580 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1 1879
Saccharose 0,660 g 0,300 0 - 2,3 5 1879
Disaccharider, total 0,660 g 1003
Raffinose 0,060 g 0,000 0 - 0,3 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, ialt 1,24 g 1003
Stivelse 16,7 g 1314
(a)Hexoses 0,930 g 1314
(b)Pentoses 0,260 g 1314
(c)UronicAcids 0,460 g 1314
Cellulose 0,890 g 1314
Lignin 0 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,046 19,9 1039
C18:0 0,010 4,15 1039
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 2,08 1039
C18:1,n-9 0,010 4,15 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,070 29,9 1039
C18:3,n-3 0,093 39,8 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,056 23,9 1003
Sum monoumættede 0,015 6,41 1003
Sum polyumættede 0,163 69,7 1003
Sum transfedtsyrer 0,000 0,00 1003
Fedtsyrer, total 0,234 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,093 39,7 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,070 29,9 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 75 230 1059
Leucin 110 340 1059
Lysin 117 360 1059
Methionin 28 85 1059
Cystin 17 51 1059
Phenylalanin 81 250 1059
Tyrosin 39 120 1059
Threonin 68 210 1059
Tryptofan 31 95 1059
Valin 120 370 1059
Arginin 84 260 1059
Histidin 36 110 1059
Alanin 71 220 1059
Asparaginsyre 428 1320 1059
Glutaminsyre 269 830 1059
Glycin 58 180 1059
Prolin 71 220 1059
Serin 71 220 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby