DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 4
Kartoffel, uspec., rå
Engelsk navn
Potato, raw
Taxonomisk navn
Solanum tuberosum L.
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 25 5 1879
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,800
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 326 kJ 1003
Energi, kcal 77 kcal 1003
Nitrogen, total 0,324 g 0,16 - 0,464 86 1073, 1842, 1825, 1859
Protein, videnskabelig 2,0 g 1 - 2,9 86 1073, 1842, 1825, 1859
Protein, deklaration 2,0 g 1 - 2,9 86 1073, 1842, 1825, 1859
Kulhydrat, difference 17,3 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 15,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 17,9 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 1,4 g 1,07 - 2,05 49 1859, 1842, 1305
Fedt, total 0,3 g 0,1 - 0,5 11 1073, 1825
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,9 g 0,67 - 1,12 37 1842, 1859, 1825
Tørstof 20,5 g 14,6 - 30,2 107 1879, 1073, 1305, 1825, 1859, 1842
Vand 79,5 g 69,8 - 85,4 107 1879, 1073, 1305, 1842, 1825, 1859
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0,833 RE 1003
Retinol 0 µg 1344
D-vitamin 0 µg 1003
D3-vitamin 0 µg 1344
E-vitamin 0,1000 α-TE
alfa-tokoferol 0,1000 mg 0,05 - 0,19 6 1034
K1-vitamin 16,0 µg 1360
B1-vitamin 0,0553 mg 0,033 - 0,077 49 1842, 1305, 1859
B2-vitamin, riboflavin 0,0625 mg 0,023 - 0,122 32 1305, 1859
Niacinækvivalent 2,11 NE 1003
Niacin 1,60 mg 1,16 - 2,36 32 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,14 - 0,275 49 1305, 1842, 1859
Pantothensyre 0,380 mg 1352
Biotin 0,470 µg 0,35 - 0,6 4 1071
Folat 36,0 µg 19 - 57 16 1305
Frit folat 10,00 µg 7,9 - 11,5 4 1374
B12-vitamin 0 µg 1352
C-vitamin 26,4 mg 1003
L-ascorbinsyre 23,4 mg 10,3 - 40 49 1305, 1842, 1859
L-dehydroascorbinsyre 3,00 mg 1837
beta-caroten 10,00 µg 2 - 19 5 1020
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 7,00 mg 3,9 - 10,9 6 1058
Kalium, K 414 mg 325 - 481 32 1859, 1305
Calcium, Ca 6,76 mg 4,95 - 10,4 16 1015, 1030
Magnesium, Mg 20,4 mg 11,2 - 28,1 32 1859, 1305
Fosfor, P 55,3 mg 40,8 - 89,1 10 1015
Jern, Fe 1,03 mg 0,34 - 4,86 32 1305, 1859
Kobber, Cu 0,0520 mg 0,033 - 0,194 41 1961
Zink, Zn 0,300 mg 0,18 - 0,49 32 1305, 1859
Jod, I 1,20 µg 0,1 - 3 16 1055
Mangan, Mn 0,230 mg 0,13 - 0,44 23 1348
Chrom, Cr 0,600 µg 0,4 0 - 5 209 1506
Selen, Se 0,268 µg 0 - 2,6 143 1854, 1856, 1853
Molybdæn, Mo 0 µg 5 1348
Nikkel, Ni 5,75 µg 0 - 62 143 1854, 1856, 1853
Kviksølv, Hg 0,280 µg 0 - 1,89 209 1506
Arsen, As 1,39 µg 1,1 0 - 7,6 209 1506
Cadmium, Cd 2,07 µg 0,1 - 10,1 143 1854, 1856, 1853
Bly, Pb 0,813 µg 0 - 3,9 143 1856, 1854, 1853
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Benzoesyre 0,0300 mg 1496
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tyramin 0,1000 mg 1464
Serotonin 0,00300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0,240 g 0 0 - 1 5 1879
Glukose 0,340 g 0,2 0 - 1,1 5 1879
Monosaccharider, total 0,580 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1 1879
Sakkarose 0,660 g 0,3 0 - 2,3 5 1879
Disaccharider, total 0,660 g 1003
Raffinose 0,0600 g 0 0 - 0,3 5 1879
Andre sukkerarter 0 g 0 5 1879
Sukkerarter, total 1,24 g 1003
Stivelse 16,7 g 1314
Hexose 0,930 g 1314
Pentose 0,260 g 1314
Uronic Acid 0,460 g 1314
Cellulose 0,890 g 1314
Lignin 0 g 1314
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:0 0,046 19,9 1039
C18:0 0,010 4,14 1039
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,005 2,07 1039
C18:1,n-9 0,010 4,14 1039
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,070 29,8 1039
C18:3,n-3 (ALA) 0,093 39,8 1039
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,056 24 1003
Sum monoumættede 0,014 6,22 1003
Sum polyumættede 0,162 69,7 1003
Fedtsyrer, total 0,233 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,093 39,8 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,070 29,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 0 mg 1655
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 75 230 1059
Leucin 110 340 1059
Lysin 117 360 1059
Methionin 28 85 1059
Cystin 17 51 1059
Phenylalanin 81 250 1059
Tyrosin 39 120 1059
Threonin 68 210 1059
Tryptofan 31 95 1059
Valin 120 370 1059
Arginin 84 260 1059
Histidin 36 110 1059
Alanin 71 220 1059
Asparaginsyre 428 1320 1059
Glutaminsyre 269 830 1059
Glycin 58 180 1059
Prolin 71 220 1059
Serin 71 220 1059

© 2020 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby