DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 511
Sødmælkspulver
Engelsk navn
Milk, dry, whole, powder
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 2061 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 2061 kJ 1003
Energi (kcal) 493 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 493 kcal 1003
Protein 23,9 g 23,92 23,6 - 24,2 2 2092
Protein fra Aminosyrer 21,6 g 1003
Protein, deklaration 23,4 g 23,43 23,1 - 23,7 2 2092
Kulhydrat difference 40,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 40,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 41,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 26,0 g 26,05 25,9 - 26,2 2 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,72 g 2 1003
Aske 5,8 g 5,78 5,76 - 5,8 2 2092
Tørstof 96,3 g 96,35 96 - 96,7 2 2092
Vand 3,6 g 3,65 3,3 - 4 2 2092
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 1200 RE 1003
Retinol 1180 µg 1182, 1160 - 1200 2 2092
beta-Caroten 118 µg 1003
D-vitamin 1,20 µg 1003
D3-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,4 1244
E-vitamin 2,50 α-TE
alfa-Tokoferol 2,50 mg 2,5 2,32 - 2,68 2 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,335 mg 0,335 0,33 - 0,34 2 2092
Riboflavin (B2-vitamin) 1,21 mg 1,21 1,21 - 1,21 2 2092
Niacinækvivalent 6,02 NE 1003
Niacin 0,646 mg 22 1938
B6-vitamin 0,405 mg 0,405 0,39 - 0,42 2 2092
Pantotensyre 3,60 mg 3,595 3,51 - 3,68 2 2092
Biotin 10,00 µg 1344
Folat 37,0 µg 1938
Frit folat 32,0 µg 1344
B12-vitamin 2,30 µg 2,3 2,1 - 2,5 2 2092
C-vitamin 10,00 mg 1003
Ascorbinsyre 10,00 mg 1233
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 290 mg 289,5 280 - 299 2 2092
Kalium 1230 mg 1227, 1210 - 1230 2 2092
Calcium 846 mg 846,0 836 - 856 2 2092
Magnesium 83,0 mg 83,0 81 - 85 2 2092
Jern 0,206 mg 0,206 0,11 - 0,302 2 2092
Kobber 0,0300 mg 0,03 0,026 - 0,034 2 2092
Zink 2,80 mg 2,8 2,8 - 2,8 2 2092
Mangan 0,0135 mg 0,013 0,012 - 0,015 2 2092
Krom 1,49 µg 1,49 0,0 - 2,98 2 2092
Molybdæn 40,0 µg 30 - 50 2 1348
Selen 14,5 µg 14,5 14 - 15 2 2092
Fosfor 683 mg 683,0 677 - 689 2 2092
Chlorid 0,755 mg 0,755 0,74 - 0,77 2 2092
Jod 115 µg 114,5 114 - 115 2 2092
Nikkel 2,62 µg 2,615 1,71 - 3,52 2 2092
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 2 2092
Galaktose 0 g 0,0 2 2092
Glukose 0 g 0,0 2 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 37,0 g 37,0 37 - 37 2 2092
Sakkarose 0 g 0,0 2 2092
Sum disakkarider 37,0 g 1003
Sum sukkerarter 37,0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,050 4,26 2092
C6:0 0,692 2,81 2092
C8:0 0,346 1,4 2092
C10:0 0,753 3,05 2092
C12:0 0,846 3,43 2092
C14:0 2,649 10,7 2092
C15:0 0,253 1,02 2092
C16:0 7,308 29,6 2092
C18:0 2,863 11,6 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,214 0,87 2092
C16:1,n-7 0,346 1,4 2092
C18:1,n-7 0,258 1,04 2092
C18:1,n-9 5,198 21,1 2092
C18:1,trans 0,907 3,68 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,418 1,69 2092
C18:2,konjugeret 0,121 0,491 2092
C18:3,n-3 0,110 0,446 2092
C18:2,trans 0,176 0,714 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,110 0,446 2092
Sum mættede fedtsyrer 16,760 68 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 6,017 24,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,648 2,63 1003
Sum transfedtsyrer 1,082 4,39 1003
Sum fedtsyrer 24,617 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,110 0,446 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,418 1,69 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 107 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,750 2092
Isoleucin 1390 370 1059
Leucin 2290 610 1059
Lysin 2140 570 1059
Methionin 600 160 1059
Cystin 184 49 1059
Phenylalanin 1200 320 1059
Tyrosin 1010 270 1059
Threonin 1010 270 1059
Tryptofan 323 86 1059
Valin 1650 440 1059
Arginin 825 220 1059
Histidin 675 180 1059
Alanin 788 210 1059
Asparaginsyre 1950 520 1059
Glutaminsyre 4760 1270 1059
Glycin 488 130 1059
Prolin 2330 620 1059
Serin 1350 360 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 117 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 0,6 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby