DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 781
Lever, gris, rå
Engelsk navn
Liver, pig, raw
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 44 1127, 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,730
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 516 kJ 1003
Energi, kcal 122 kcal 1003
Nitrogen, total 3,369 g 2,94 - 6,68 88 1127, 1070, 1840
Protein, videnskabelig 21,1 g 18,4 - 41,7 88 1840, 1070, 1127
Protein, deklaration 21,1 g 18,4 - 41,7 88 1127, 1070, 1840
Kulhydrat, difference 1,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 1,9 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 3,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 3,4 g 2,5 - 6,6 68 1840, -1, 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,6 g 1,28 - 2,5 88 1070, 1127, 1840
Tørstof 28,0 g 26 - 31,4 88 1840, 1127, 1070
Vand 72,0 g 68,6 - 74 88 1070, 1840, 1127
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 14100 RE 1003
Retinol 14100 µg 3000 - 52000 253 1819, 1127, 1840
D-vitamin 0,200 µg 1003
D3-vitamin 0,200 µg 0,13 - 0,3 2 1057
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-tokoferol 0,200 mg 0,16 - 0,27 4 1034
K1-vitamin 30,0 µg 25 - 40 3 1371
B1-vitamin 0,300 mg 0,29 - 0,31 2 1032
B2-vitamin, riboflavin 2,95 mg 2,8 - 3,1 2 1032
Niacinækvivalent 20,9 NE 1003
Niacin 16,0 mg 14,2 - 21,6 10 1018
B6-vitamin 0,665 mg 0,605 - 0,761 4 1072
Pantothensyre 6,40 mg 1352
Biotin 44,0 µg 33 - 51 4 1071
Folat 1000 µg 6 1803
Frit folat 59,0 µg 1344
B12-vitamin 40,0 µg 16,5 - 84,5 7 1044
C-vitamin 25,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 25,0 mg 20 - 34 24 1017
beta-caroten 11,0 µg 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 80,0 mg 59,9 - 110 3 1058
Kalium, K 271 mg 264 - 281 3 1058
Calcium, Ca 6,48 mg 4,91 - 9 8 1015, 1030
Magnesium, Mg 18,0 mg 13 - 21,8 3 1058
Fosfor, P 369 mg 360 - 383 8 1015, 1032
Jern, Fe 13,4 mg 2,7 - 28 88 1127, 1840, 1070
Kobber, Cu 1,01 mg 0,325 - 6,43 191 1102
Zink, Zn 6,78 mg 3,11 - 16,9 191 1102
Jod, I 3,10 µg 2,5 - 4,2 5 1055
Mangan, Mn 0,390 mg 0,34 - 0,44 4 1348
Chrom, Cr 2,71 µg 0 - 25,7 568 1506, 1807, 1911
Selen, Se 47,6 µg 31,2 - 89,2 162 1904, 1911, 1888
Molybdæn, Mo 200 µg 1 1348
Nikkel, Ni 1,59 µg 0 - 13,9 287 1807, 1904, 1911, 1888
Kviksølv, Hg 0,254 µg 0 - 4,1 543 1911, 1888, 1807, 1506
Arsen, As 1,50 µg 1,4 0,6 - 2,3 19 1888
Cadmium, Cd 4,12 µg 1,3 - 23,1 209 1911, 1888, 1807
Bly, Pb 0,695 µg 0 - 2,5 84 1888, -1
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1655
Stivelse 3,00 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0 1818
C6:0 0,000 0 1818
C8:0 0,000 0 1818
C10:0 0,000 0 1818
C12:0 0,000 0 1818
C14:0 0,018 0,707 1818
C16:0 0,371 14,9 1818
C17:0 0,010 0,418 1818
C18:0 0,631 25,4 1818
C20:0 0,000 0 1818
C22:0 0,003 0,129 1818
C24:0 0,000 0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0 1818
C16:1,n-7 0,018 0,737 1818
C18:1,n-9 0,359 14,4 1818
C18:1,n-7 0,000 0 1818
C20:1,n-11 0,007 0,298 1818
C22:1,n-9 0,000 0 1818
C22:1,n-11 0,000 0 1818
C24:1,n-9 0,000 0 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,317 12,8 1818
C18:3,n-3 (ALA) 0,010 0,408 1818
C18:4,n-3 0,015 0,617 1818
C20:2,n-6 0,000 0 1818
C20:3,n-3 0,000 0 1818
C20:3,n-6 0,034 1,36 1818
C20:5,n-3 (EPA) 0,021 0,866 1818
C22:5,n-3 0,093 3,77 1818
C22:6,n-3 (DHA) 0,070 2,83 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,497 20 1818
Sum mættede 1,033 41,7 1003
Sum monoumættede 0,384 15,5 1003
Sum polyumættede 0,561 22,6 1003
Fedtsyrer, total 2,475 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,211 8,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,351 14,1 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 300 mg 1347
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 977 290 1059
Leucin 1790 530 1059
Lysin 1680 500 1059
Methionin 472 140 1059
Cystin 232 69 1059
Phenylalanin 1040 310 1059
Tyrosin 775 230 1059
Threonin 977 290 1059
Tryptofan 296 88 1059
Valin 1280 380 1059
Arginin 1250 370 1059
Histidin 539 160 1059
Alanin 1210 360 1059
Asparaginsyre 1790 530 1059
Glutaminsyre 2630 780 1059
Glycin 1180 350 1059
Prolin 1040 310 1059
Serin 943 280 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby