DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 879
Oksekød, yderlår, råt
Engelsk navn
Beef, outside, round, raw
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 611 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 611 kJ 1003
Energi (kcal) 146 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 146 kcal 1003
Protein 20,5 g 0,0 19,8 - 21,3 3 1045
Protein fra Aminosyrer 17,2 g 1003
Protein, deklaration 20,5 g 0,0 19,8 - 21,3 3 1045
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 7,1 g 6,7 2,1 - 12,6 8 1862
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,15 g 1003
Aske 1,0 g 1003
Tørstof 28,6 g 1003
Vand 71,4 g 1003
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 3,00 RE 1003
Retinol 3,00 µg 1003
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1313
E-vitamin 0,220 α-TE
alfa-Tokoferol 0,220 mg 1003
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0570 mg 0,046 - 0,071 3 1045
Riboflavin (B2-vitamin) 0,185 mg 0,15 - 0,25 3 1045
Niacinækvivalent 9,88 NE 1003
Niacin 6,00 mg 1003
B6-vitamin 0,500 mg 1003
Pantotensyre 0,900 mg 1003
Biotin 0 µg 1344
Folat 7,00 µg 1003
Frit folat 4,00 µg 1374
B12-vitamin 1,40 µg 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1655
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 60,0 mg 1003
Kalium 340 mg 1003
Calcium 5,00 mg 1030
Magnesium 22,0 mg 1003
Jern 2,10 mg 1,89 - 2,24 3 1045
Kobber 0,0800 mg 1003
Zink 4,50 mg 1003
Mangan 0,0110 mg 0,006 - 0,016 32 1348
Krom 4,00 µg 0,4 - 44 85 1532
Molybdæn 0 µg 8 1348
Selen 9,70 µg 1917
Fosfor 170 mg 1348
Jod 0,900 µg 1003
Nikkel 0,700 µg 0,5 0,0 - 4,6 43 T 944.0
Kviksølv 0,0500 µg 0,0 - 0,7 85 1532
Arsen 0,530 µg 0,0 - 3,4 85 1532
Cadmium 0,900 µg 0,0 - 8 85 1532
Bly 2,50 µg 0,0 - 15 85 1532
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,000 0,0 1862
C12:0 0,000 0,0 1862
C14:0 0,171 2,92 1862
C16:0 1,491 25,4 1862
C18:0 0,561 9,59 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,101 1,72 1862
C16:1,n-7 0,448 7,65 1862
C18:1,n-9 2,685 45,8 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,085 1,44 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,122 2,08 1862
C18:3,n-3 0,012 0,197 1862
C20:4,n-6 0,029 0,498 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,147 2,51 1862
Sum mættede fedtsyrer 2,223 38 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,233 55,2 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,163 2,78 1003
Sum transfedtsyrer 0,085 1,44 1003
Sum fedtsyrer 5,851 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,012 0,197 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,151 2,58 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 63 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,424 1045
Isoleucin 1030 300 1059
Leucin 1640 480 1059
Lysin 1780 520 1059
Methionin 548 160 1059
Cystin 147 43 1059
Phenylalanin 856 250 1059
Tyrosin 719 210 1059
Threonin 924 270 1059
Tryptofan 233 68 1059
Valin 1130 330 1059
Arginin 1300 380 1059
Histidin 719 210 1059
Alanin 1230 360 1059
Asparaginsyre 1880 550 1059
Glutaminsyre 3050 890 1059
Glycin 1100 320 1059
Prolin 890 260 1059
Serin 856 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,230 mg 1 1455
Cholin 87,4 mg 1 2187
Tyramin 2,35 mg 1 1455
Phenylethylamin 0,00300 mg 1 1455
Putrescin 0,230 mg 1 1455
Cadaverin 0,840 mg 1 1455
Spermin 2,58 mg 1 1455
Sum biogene aminer 6,23 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 5 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,824 8 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby