DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 924
Sardin, i tomat, konserves
Engelsk navn
Sardine, in tomato sauce, canned
Taxonomisk navn
Clupeidae (Linnæus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 637 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 637 kJ 1003
Energi (kcal) 152 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 152 kcal 1003
Protein 16,4 g 1546
Protein fra Aminosyrer 12,8 g 1003
Protein, deklaration 16,4 g 1546
Kulhydrat difference 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 3,6 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 3,6 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 8,0 g 6,605 3,25 - 15,6 4 1818
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 1,15 g 3 1003
Aske 3,7 g 1546
Tørstof 31,7 g 1546
Vand 68,3 g 1546
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 18,0 RE 1003
Retinol 18,0 µg 0,0 - 66 6 1024
beta-Caroten 0 µg 1344
D-vitamin 12,0 µg 1003
D3-vitamin 12,0 µg 12 - 13 2 1057
E-vitamin 2,30 α-TE
alfa-Tokoferol 2,30 mg 2,31 - 2,36 2 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0300 mg 0,02 - 0,045 2 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,170 mg 0,141 - 0,187 3 1022
Niacinækvivalent 5,87 NE 1003
Niacin 3,30 mg 1027
B6-vitamin 0,150 mg 1 1025
Pantotensyre 0,700 mg 1352
Biotin 4,00 µg 1001
Folat 16,0 µg 9,2 - 23,3 4 1374
Frit folat 6,00 µg 3,8 - 8,8 4 1374
B12-vitamin 7,80 µg 5,5 - 10,6 4 1044
C-vitamin 0 mg 1003
Ascorbinsyre 0 mg 1344
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 461 mg 366 - 650 3 1058
Kalium 376 mg 372 - 385 3 1058
Calcium 400 mg 172 - 597 7 1030
Magnesium 37,0 mg 36 - 39 3 1058
Jern 2,40 mg 0,8 - 4,4 11 1043
Kobber 0,240 mg 0,174 - 0,382 9 1097
Zink 2,80 mg 2,1 - 4,2 9 1097
Fosfor 350 mg 1364
Jod 25,0 µg 16 - 56 7 1041
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Tilsat Sukker 0,5 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,5 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1818
C10:0 0,000 0,0 1818
C12:0 0,000 0,0 1818
C14:0 0,565 7,6 1818
C16:0 1,572 21,1 1818
C17:0 0,000 0,0 1818
C18:0 0,221 2,97 1818
C20:0 0,032 0,434 1818
C22:0 0,000 0,0 1818
C24:0 0,000 0,0 1818
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1818
C16:1,n-7 0,539 7,25 1818
C18:1,n-7 0,000 0,0 1818
C18:1,n-9 1,477 19,8 1818
C20:1,n-11 0,057 0,769 1818
C22:1,n-9 0,000 0,0 1818
C22:1,n-11 0,000 0,0 1818
C24:1,n-9 0,055 0,746 1818
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,654 8,8 1818
C18:3,n-3 0,202 2,71 1818
C18:4,n-3 0,150 2,01 1818
C20:2,n-6 0,000 0,0 1818
C20:3,n-3 0,000 0,0 1818
C20:3,n-6 0,000 0,0 1818
C20:5,n-3 0,708 9,53 1818
C22:5,n-3 0,082 1,1 1818
C22:6,n-3 0,981 13,2 1818
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,135 1,81 1818
Sum mættede fedtsyrer 2,390 32,1 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 2,129 28,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,777 37,3 1003
Sum fedtsyrer 7,430 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 2,123 28,5 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,654 8,8 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 80 mg T 1121.0
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,616 1546
Isoleucin 785 300 1059
Leucin 1200 460 1059
Lysin 1360 520 1059
Methionin 471 180 1059
Cystin 71 27 1059
Phenylalanin 628 240 1059
Tyrosin 628 240 1059
Threonin 706 270 1059
Tryptofan 154 59 1059
Valin 942 360 1059
Arginin 916 350 1059
Histidin 549 210 1059
Alanin 968 370 1059
Asparaginsyre 1540 590 1059
Glutaminsyre 1860 710 1059
Glycin 837 320 1059
Prolin 602 230 1059
Serin 654 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 76,0 mg 1 2187
Tyramin 10,00 mg 0,0 - 60 18 1490
Phenylethylamin 0,480 mg 1 1455
Cadaverin 0,0200 mg 1 1455
Sum biogene aminer 10,5 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1996
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,925 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby