DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 141
Bacon, kogestykke, rå
Engelsk navn
Bacon, stewing, raw
Taxonomisk navn
Sus scrofa domesticus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1569 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 1569 kJ 1003
Energi (kcal) 379 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 379 kcal 1003
Protein 15,0 g 11,9 - 17,6 8 1032
Protein fra Aminosyrer 12,2 g 1003
Protein, deklaration 15,0 g 11,9 - 17,6 8 1032
Kulhydrat difference 1,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 1,1 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 1,1 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 35,0 g 24,7 - 45,3 8 1032
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 2,85 g 4 1003
Aske 4,4 g 1312
Tørstof 55,5 g 1312
Vand 44,5 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 0 RE 1003
Retinol 0 µg 2 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,568 µg 1003
D3-vitamin 0,250 µg 1300
25-hydroxy D3-vitamin 0,127 µg 1300
E-vitamin 0,300 α-TE
alfa-Tokoferol 0,300 mg 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,480 mg 0,445 - 0,51 1032
Riboflavin (B2-vitamin) 0,175 mg 0,16 - 0,19 1032
Niacinækvivalent 5,68 NE 1003
Niacin 3,00 mg 1027
B6-vitamin 0,150 mg 1025
Pantotensyre 0,400 mg 1344
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 2,00 µg 1344
Frit folat 1,000 µg 1344
B12-vitamin 0,650 µg 0,49 - 0,82 6 1044
C-vitamin 0,800 mg 1003
Ascorbinsyre 0,800 mg 0,8 - 1,6 2 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 1140 mg 860 - 1380 4 1061
Kalium 185 mg 148 - 207 4 1061
Calcium 5,27 mg 4 - 7 9 1015, 1030
Magnesium 15,0 mg 1344
Jern 0,400 mg 0,33 - 0,51 4 1061
Kobber 0,0630 mg 0,053 - 0,088 4 1061
Zink 1,98 mg 1,2 - 2,7 4 1061
Mangan 0,0120 mg 0,01 - 0,014 4 1348
Krom 2,00 µg 1 - 3 4 1348
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 8,00 µg 3 - 10 4 1348
Fosfor 202 mg 142 - 290 6 1015
Jod 0,800 µg 0,4 - 1,75 4 1055
Nikkel 0,800 µg 20 T 1137.0
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1345
C10:0 0,000 0,0 1345
C12:0 0,000 0,0 1345
C14:0 0,515 1,61 1344
C15:0 0,000 0,0 1344
C16:0 8,807 27,6 1344
C17:0 0,000 0,0 1344
C18:0 4,590 14,4 1344
C20:0 0,000 0,0 1345
C22:0 0,000 0,0 1345
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1345
C15:1,n-5 0,000 0,0 1345
C16:1,n-7 1,120 3,51 1344
C17:1,n-7 0,000 0,0 1344
C18:1,n-9 14,124 44,3 1344
C20:1,n-11 0,192 0,601 1344
C22:1,n-9 0,000 0,0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 2,310 7,25 1344
C18:3,n-3 0,192 0,601 1344
C20:3,n-3 0,000 0,0 1344
C20:4,n-6 0,000 0,0 1344
C20:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:5,n-3 0,000 0,0 1344
C22:6,n-3 0,000 0,0 1345
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede fedtsyrer 13,912 43,6 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 15,436 48,4 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 2,502 7,85 1003
Sum fedtsyrer 31,850 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,192 0,601 1003
Sum n-6 fedtsyrer 2,310 7,25 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 75 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,400 1032
Isoleucin 744 310 1059
Leucin 1220 510 1059
Lysin 1320 550 1059
Methionin 456 190 1059
Cystin 98 41 1059
Phenylalanin 552 230 1059
Tyrosin 504 210 1059
Threonin 672 280 1059
Tryptofan 161 67 1059
Valin 744 310 1059
Arginin 936 390 1059
Histidin 480 200 1059
Alanin 936 390 1059
Asparaginsyre 1300 540 1059
Glutaminsyre 2230 930 1059
Glycin 720 300 1059
Prolin 552 230 1059
Serin 528 220 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 1,49 mg 1461
Cholin 47,8 mg 1 2187
Tyramin 0,330 mg 1461
Putrescin 0,300 mg 1461
Cadaverin 0,1000 mg 1461
Spermin 0,1000 mg 1461
Spermidin 0,170 mg 1461
Sum biogene aminer 2,49 mg 1003
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 16 12 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,910 1003

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby