DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 547
Nyre, kalv, rå
Engelsk navn
Kidney, calf, raw
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 11 18 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25
FCF 0,750
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 403 kJ 1003
Energi, kcal 95 kcal 1003
Nitrogen, total 2,624 g 1 1045
Protein, videnskabelig 16,4 g 1 1045
Protein, deklaration 16,4 g 1 1045
Kulhydrat, difference 3,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 3,8 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 0,2 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 1,6 g 1 1045
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 1,2 g 1347
Tørstof 23,0 g 1347
Vand 77,0 g 1347
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 85,7 RE 1003
Retinol 80,0 µg 40 - 160 6 1076
D-vitamin 1,000 µg 1003
D3-vitamin 1,000 µg 0,6 - 1,2 2 1057
E-vitamin 0,200 α-TE
alfa-tokoferol 0,200 mg 1 1034
B1-vitamin 0,375 mg 1 1045
B2-vitamin, riboflavin 1,90 mg 1 1045
Niacinækvivalent 9,32 NE 1003
Niacin 6,00 mg 5,2 - 6,8 5 1018
B6-vitamin 0,500 mg 0,38 - 0,621 3 1025
Pantothensyre 4,00 mg 1352
Biotin 24,0 µg T 569
Folat 80,0 µg 1375
Frit folat 63,0 µg 1375
B12-vitamin 23,0 µg 13,6 - 40 6 1044
C-vitamin 14,0 mg 1003
L-ascorbinsyre 14,0 mg 10 - 20 7 1017
beta-caroten 68,0 µg 47 - 110 1347
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 192 mg 163 - 211 4 1058
Kalium, K 223 mg 203 - 234 4 1058
Calcium, Ca 9,37 mg 7,02 - 19,6 8 1040, 1015
Magnesium, Mg 15,0 mg 14,6 - 15,5 4 1058
Fosfor, P 245 mg 235 - 256 6 1015
Jern, Fe 6,80 mg 1 1045
Kobber, Cu 0,385 mg 1 1045
Zink, Zn 1,70 mg 1 1045
Jod, I 4,20 µg 3,7 - 4,7 3 1055
Mangan, Mn 0,120 mg 0,11 - 0,13 4 1348
Chrom, Cr 1,13 µg 0 - 6,6 75 1886, 1909
Selen, Se 120 µg 20,7 - 271 127 1888, 1886, 1907, 1909
Molybdæn, Mo 60,0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 1,87 µg 0 - 13,9 127 1907, 1909, 1888, 1886
Kviksølv, Hg 0,394 µg 0 - 1,8 101 1886, 1909, 1888
Arsen, As 4,15 µg 4,94 1,4 - 6,33 26 1888
Cadmium, Cd 16,9 µg 2,6 - 77,4 101 1909, 1886, 1888
Bly, Pb 6,70 µg 0,9 - 74,2 101 1886, 1909, 1888
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Sukkerarter, total 0 g 1655
Stivelse 0,200 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:0 0,032 2,7 1344
C15:0 0,008 0,676 1344
C16:0 0,304 25,3 1344
C17:0 0,012 1,01 1344
C18:0 0,328 27,3 1344
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C16:1,n-7 0,024 2,02 1344
C17:1,n-7 0,017 1,43 1344
C18:1,n-9 0,377 31,4 1344
C20:1,n-11 0,000 0 1344
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,059 4,9 1344
C18:3,n-3 (ALA) 0,006 0,507 1344
C20:3,n-3 0,000 0 1344
C20:4,n-6 0,031 2,62 1344
C20:5,n-3 (EPA) 0,000 0 1344
C22:5,n-3 0,000 0 1344
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 0,685 57 1003
Sum monoumættede 0,419 34,9 1003
Sum polyumættede 0,096 8,03 1003
Fedtsyrer, total 1,200 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,006 0,507 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,090 7,52 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 364 mg 3 1938
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 656 250 1059
Leucin 1290 490 1059
Lysin 1210 460 1059
Methionin 341 130 1059
Cystin 199 76 1059
Phenylalanin 682 260 1059
Tyrosin 604 230 1059
Threonin 682 260 1059
Tryptofan 199 76 1059
Valin 945 360 1059
Arginin 1020 390 1059
Histidin 394 150 1059
Alanin 95000 36200 1059
Asparaginsyre 58 22 1059
Glutaminsyre 1810 690 1059
Glycin 1050 400 1059
Prolin 787 300 1059
Serin 787 300 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby