DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 6
Sødmælk, konventionel (ikke-økologisk)
Engelsk navn
Milk, whole, konventional (not organic), 3.5 % fat
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0
Nitrogen-til-protein faktor 6,38
FCF 0,945
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 264 kJ 1003
Energi, kcal 63 kcal 1003
Nitrogen, total 0,536 g 0,476 - 0,57 55 1250, 2092, 1844
Protein, videnskabelig 3,4 g 3,03 - 3,63 55 2092, 1844, 1250
Protein, deklaration 3,4 g 2,97 - 3,56 55 1250, 2092, 1844
Kulhydrat, difference 4,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, videnskabelig 4,6 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig, deklaration 4,6 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt, total 3,5 g 3 - 3,8 59 1818, 1844, 1250, 2092
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 0,7 - 0,8 73 1067, 2092, 1844, 1250
Tørstof 12,3 g 11,1 - 13 73 1067, 2092, 1250, 1844
Vand 87,7 g 87 - 88,8 73 2092, 1250, 1844, 1067
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 31,7 RE 1003
Retinol 30,4 µg 21,5 - 42 55 2092, 1844, 1250
D-vitamin 0,0659 µg 1003
D3-vitamin 0,00918 µg 0,0083 0,0066 - 0,0135 4 1957
D2 ergocalciferol 0,00345 µg 0,00355 0,002 - 0,0047 4 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,00753 µg 0,00745 0,0063 - 0,0089 4 1957
25-hydroxyergocalciferol 0,00313 µg 0,0031 0,0023 - 0,004 4 1957
E-vitamin 0,0600 α-TE
alfa-tokoferol 0,0600 mg 0,06 0,03 - 0,09 7 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,0415 mg 0,033 - 0,052 73 1067, 1844, 2092, 1250
B2-vitamin, riboflavin 0,172 mg 0,13 - 0,23 73 1250, 2092, 1067, 1844
Niacinækvivalent 0,856 NE 1003
Niacin 0,0871 mg 0,07 - 0,12 9 1046, 2092
B6-vitamin 0,0460 mg 0,04 - 0,05 9 2092, 1046
Pantothensyre 0,359 mg 0,34 0,3 - 0,46 7 2092
Biotin 1,55 µg 1,2 - 2 11 2092, 1071
Folat 11,0 µg 7 - 21 52 1250, 1844, 1071
Frit folat 4,00 µg 1344
B12-vitamin 0,446 µg 0,47 0,34 - 0,51 8 2092, 1046
C-vitamin 1,20 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,20 mg 0,7 - 1,7 63 1235
beta-caroten 16,0 µg 1003
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Chlorid, Cl 93,1 mg 79 - 103 61 1232, 2092, 1250
Natrium, Na 44,3 mg 29 - 54 73 1844, 1250, 2092, 1067
Kalium, K 144 mg 95 - 162 73 1067, 1250, 1844, 2092
Calcium, Ca 116 mg 63 - 149 73 1844, 1250, 1067, 2092
Magnesium, Mg 11,0 mg 6,7 - 12,3 73 2092, 1067, 1250, 1844
Fosfor, P 92,7 mg 83 - 103 67 1232, 2092
Jern, Fe 0,0160 mg 0,016 0 - 0,034 7 2092
Kobber, Cu 0,0106 mg 0 - 0,027 26 1348, 2092
Zink, Zn 0,415 mg 0,28 - 0,59 73 2092, 1250, 1844, 1067
Jod, I 10,7 µg 11 9 - 13 7 2092
Mangan, Mn 0,00171 mg 0,002 0,001 - 0,002 7 2092
Chrom, Cr 0,0500 µg 0 0 - 0,21 7 2092
Selen, Se 1,64 µg 0,8 - 2,6 17 2092, 1887
Molybdæn, Mo 5,00 µg 1 - 7 4 1348
Nikkel, Ni 0,705 µg 0 - 1,31 17 2092, 1887
Kviksølv, Hg 0,0300 µg 19 1348
Arsen, As 0,300 µg 4 1348
Cadmium, Cd 0,00200 µg 0 - 0,006 18 1538
Bly, Pb 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,193 g 0,149 - 0,237 59 1224
Benzoesyre 0,0450 mg 0,02 - 0,07 1495
Organiske syrer, tot. 0,193 g 1003
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Histamin 0,01000 mg 0 - 0,025 1488
Tyramin 0 mg 1001
Serotonin 0,0300 mg 2 1487
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0 7 2092
Galaktose 0 g 0 7 2092
Glukose 0 g 0 7 2092
Monosaccharider, total 0 g 1003
Laktose 4,60 g 4,2 - 4,92 69 1224, 2092
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0 7 2092
Disaccharider, total 4,60 g 1003
Sukkerarter, total 4,60 g 1003
Stivelse 0 g 1655
Hexose 0 g 1655
Pentose 0 g 1655
Uronic Acid 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,129 3,91 2092
C6:0 0,087 2,64 2092
C8:0 0,048 1,46 2092
C10:0 0,102 3,11 2092
C12:0 0,126 3,82 2092
C14:0 0,369 11,2 2092
C15:0 0,037 1,13 2092
C16:0 1,001 30,5 2092
C18:0 0,347 10,5 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,034 1,03 2092
C16:1,n-7 0,054 1,65 2092
C18:1,n-9 0,665 20,2 2092
C18:1,n-7 0,031 0,944 2092
C18:1,trans 0,107 3,25 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,048 1,46 2092
C18:2,conjugerede 0,011 0,33 2092
C18:3,n-3 (ALA) 0,014 0,425 2092
C18:2,trans 0,025 0,755 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,047 1,44 1818, 2092
Sum mættede 2,246 68,4 1003
Sum monoumættede 0,784 23,8 1003
Sum polyumættede 0,073 2,21 1003
Transfedtsyrer, total 0,132 4,01 1003
Fedtsyrer, total 3,282 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,014 0,425 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,048 1,46 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 13 mg 59 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 198 370 1059
Leucin 327 610 1059
Lysin 306 570 1059
Methionin 86 160 1059
Cystin 26 49 1059
Phenylalanin 172 320 1059
Tyrosin 145 270 1059
Threonin 145 270 1059
Tryptofan 46 86 1059
Valin 236 440 1059
Arginin 118 220 1059
Histidin 97 180 1059
Alanin 113 210 1059
Asparaginsyre 279 520 1059
Glutaminsyre 681 1270 1059
Glycin 70 130 1059
Prolin 333 620 1059
Serin 193 360 1059

© 2021 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby