Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)

Indstillinger

Fødevare ID: 994
Lammekød, bov, rå
Engelsk navn
Lamb, shoulder, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 6 1015
Proteinomregningsfaktor (NCF) 6,25
Fedtsyrekonverteringsfaktor (FCF) 0,800 1003
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi, kJ 959 kJ 1003
Energi, kcal 229 kcal 1003
total-N 2,960 g 1312
Protein, total 18,5 g 1312
Protein, deklaration 18,5 g 1003
Kulhydrat best. v/diff. 0,0 g 1003
Kulhydrat, tilgængelig 0,0 g 1003
kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Tilsat sukker 0,0 g 1655
Kostfiber 0,0 g 1655
Fedt, total 17,4 g 14,5 9,8 - 29,2 9 1862
Alkohol 0,0 g 1655
Aske 0,8 g 1312
Tørstof 36,7 g 2007
Vand 63,3 g 2007
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
ß-caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3 cholecalciferol 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE 1003
alfa-tokoferol 0,700 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
B1-vitamin 0,180 mg 0,082 - 0,268 10 1019
B2-vitamin, riboflavin 0,300 mg 0,219 - 0,370 3 1022
Niacin 7,17 NE 1003
niacin 4,30 mg 2,80 - 6,06 6 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 1019
Pantothensyre 0,550 mg 1352
Biotin 1,00 µg 1344
Folat 2,60 µg 6 1803
Frit folat 1,00 µg 0,2 - 2,4 4 1374
B12-vitamin 1,20 µg 0,50 - 1,74 4 1044
C-vitamin 1,00 mg 1003
L-ascorbinsyre 1,00 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium, Na 66,0 mg 60,0 - 73,9 3 1058
Kalium, K 218 mg 162 - 274 3 1058
Calcium, Ca 13,0 mg 3,63 - 43 12 1015, 1030
Magnesium, Mg 17,0 mg 13,8 - 21,1 3 1058
Phosphor, P 181 mg 167 - 200 6 1015
Jern, Fe 1,50 mg 1,12 - 1,93 7 1043
Kobber, Cu 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1102
Zink, Zn 3,42 mg 2,09 - 5,92 39 1102
Jod, I 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1055
Mangan, Mn 0,010 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Chrom, Cr 8,10 µg 4,00 0 - 28,9 10 1506
Selen, Se 6,05 µg 3,0 - 11,1 12 T 1234
Molybdæn, Mo 0 µg 1 1348
Nikkel, Ni 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234
Kviksølv, Hg 0,190 µg 0,000 0 - 1,30 10 1506
Cadmium, Cd 1,60 µg 1,20 0 - 5,4 10 1506
Bly, Pb 4,60 µg 3,90 1,0 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fructose 0 g 1655
Glucose 0 g 1655
Monosaccharider, total 0 g 1003
Lactose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Saccharose 0 g 1655
Disaccharider, total 0 g 1003
Sukkerarter, ialt 0 g 1003
Stivelse 0 g 1655
(a)Hexoses 0 g 1655
(b)Pentoses 0 g 1655
(c)UronicAcids 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,00 1345
C6:0 0,000 0,00 1345
C8:0 0,000 0,00 1862
C10:0 0,012 0,08 1862
C12:0 0,074 0,53 1862
C14:0 0,829 5,95 1862
C16:0 3,56 25,5 1862
C18:0 2,46 17,7 1862
C20:0 0,000 0,00 1862
C22:0 0,000 0,00 1862
Monoumættede fedtsyre g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,00 1862
C16:1,n-7 0,347 2,49 1862
C18:1,n-9 5,13 36,8 1862
C20:1,n-11 0,000 0,00 1862
C22:1,n-9 0,000 0,00 1862
C22:1,n-11 0,000 0,00 1862
C18:1,trans n-9 0,517 3,71 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,294 2,11 1862
C18:3,n-3 0,164 1,18 1862
C20:4,n-6 0,000 0,00 1862
C22:6,n-3 0,000 0,00 1862
Andre fedtsyrer 0,548 3,93 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Sum mættede 6,94 49,8 1003
Sum monoumættede 5,48 39,3 1003
Sum polyumættede 0,458 3,29 1003
Sum transfedtsyrer 0,517 3,71 1003
Fedtsyrer, total 13,9 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,164 1,18 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,294 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholesterol 73 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 918 310 1059
Leucin 1510 510 1059
Lysin 1690 570 1059
Methionin 474 160 1059
Cystin 157 53 1059
Phenylalanin 740 250 1059
Tyrosin 740 250 1059
Threonin 799 270 1059
Tryptofan 172 58 1059
Valin 1010 340 1059
Arginin 1240 420 1059
Histidin 533 180 1059
Alanin 1150 390 1059
Asparaginsyre 1690 570 1059
Glutaminsyre 2720 920 1059
Glycin 977 330 1059
Prolin 858 290 1059
Serin 740 250 1059

© 2019 - DTU Fødevareinstituttet, Afdeling for Risikovurdering og Ernæring, Kemitorvet, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby