DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 1174
Fløde 38 %, piskefløde
Engelsk navn
Cream, whipping, 38 % fat
Taxonomisk navn
Bos taurus (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 1484 kJ 1003
Energi (kcal) 360 kcal 1003
Protein 2,1 g 1,9 - 2,43 137 2092, 1236, 1250
Protein fra Aminosyrer 1,9 g 1003
Protein, deklaration 2,1 g 1,86 - 2,38 137 2092, 1236, 1250
Kulhydrat difference 2,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 2,3 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 2,4 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 38,0 g 31 - 41,3 445 1818, 2092, 1236, 1250
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,07 g 56 1003
Aske 0,5 g 0,426 - 0,491 31 2092, 1250
Tørstof 43,1 g 39,2 - 47,7 31 2092, 1250
Vand 56,9 g 52,2 - 60,7 31 2092, 1250
Nitrogen 0,333 g 0,298 - 0,382 137 2092, 1236, 1250
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 360 RE 1003
Retinol 332 µg 205 - 420 31 2092, 1250
beta-Caroten 168 µg 1003
D-vitamin 0,242 µg 1003
D3-vitamin 0,0941 µg 0,081 0,0623 - 0,151 4 1957
25-hydroxy D3-vitamin 0,0593 µg 0,059 0,0476 - 0,0703 4 1957
E-vitamin 0,866 α-TE
alfa-Tokoferol 0,866 mg 0,88 0,71 - 1,04 7 2092
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,0310 mg 0,027 - 0,033 24 1250
Riboflavin (B2-vitamin) 0,158 mg 0,14 - 0,184 24 1250
Niacinækvivalent 0,547 NE 1003
Niacin 0,0700 mg 1027
B6-vitamin 0,0200 mg 1344
Pantotensyre 0,210 mg 1344
Biotin 0,900 µg 1344
Folat 10,8 µg 6,2 - 20 24 1250
Frit folat 3,00 µg 1001
B12-vitamin 0,440 µg 0,37 - 0,51 3 1044
C-vitamin 0,800 mg 1003
Ascorbinsyre 0,800 mg 0,5 - 1,1 25 1235
Cholin 16,8 mg 1 2187
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 27,7 mg 21 - 36 56 2092, 1232, 1250
Kalium 94,1 mg 77 - 129 56 2092, 1232, 1250
Calcium 66,8 mg 50 - 84 56 2092, 1232, 1250
Magnesium 6,83 mg 5,3 - 8,7 56 2092, 1232, 1250
Jern 0,0479 mg 0,0 - 0,07 35 2092, 1043, 1250
Kobber 0,0224 mg 0,004 - 0,037 10 2092, 1348
Zink 0,235 mg 0,16 - 0,38 43 2092, 1234, 1250
Mangan 0,00200 mg 0,0 - 0,004 10 2092, 1348
Krom 0,0702 µg 0,0 - 0,3 25 2092, 1538
Molybdæn 20,0 µg 10 - 20 3 1348
Selen 1,47 µg 0,1 - 2,7 17 2092, 1887
Fosfor 57,3 mg 40 - 74 32 2092, 1232
Chlorid 59,9 mg 48 - 70 19 2092, 1232
Jod 10,1 µg 1 - 21,7 30 2092, 1274
Nikkel 0,179 µg 0,0 - 1,29 17 2092, 1887
Kviksølv 0,300 µg 3 1348
Arsen 1,000 µg 2 1348
Cadmium 0,00200 µg 0,0 - 0,006 18 1538
Bly 0,0890 µg 0,023 - 0,249 17 1538
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 0,0 7 2092
Galaktose 0 g 0,0 7 2092
Glukose 0 g 0,0 7 2092
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 2,98 g 2,54 - 3,4 31 2092, 1224
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 0,0 7 2092
Sum disakkarider 2,98 g 1003
Sum sukkerarter 2,98 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Organiske syrer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Citronsyre 0,146 g 0,088 - 0,204 24 1224
Sum organiske syrer 0,146 g 1003
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 1,405 3,91 2092
C6:0 0,926 2,57 2092
C8:0 0,514 1,43 2092
C10:0 1,116 3,1 2092
C12:0 1,259 3,5 2092
C14:0 3,886 10,8 2092
C15:0 0,396 1,1 2092
C16:0 10,668 29,6 2092
C18:0 4,097 11,4 2092
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,327 0,909 2092
C16:1,n-7 0,567 1,57 2092
C18:1,n-7 0,279 0,775 2092
C18:1,n-9 7,416 20,6 2092
C18:1,trans 1,230 3,42 2092
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,633 1,76 2092
C18:2,konjugeret 0,159 0,441 2092
C18:3,n-3 0,245 0,682 2092
C18:2,trans 0,314 0,873 2092
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,489 1,35 2092
Sum mættede fedtsyrer 24,268 67,5 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 8,589 23,9 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 1,036 2,88 1003
Sum transfedtsyrer 1,544 4,29 1003
Sum fedtsyrer 35,926 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,245 0,682 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,633 1,76 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 126 mg 1003
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Isoleucin 123 370 1059
Leucin 203 610 1059
Lysin 190 570 1059
Methionin 53 160 1059
Cystin 16 49 1059
Phenylalanin 106 320 1059
Tyrosin 90 270 1059
Threonin 90 270 1059
Tryptofan 29 86 1059
Valin 146 440 1059
Arginin 73 220 1059
Histidin 60 180 1059
Alanin 70 210 1059
Asparaginsyre 173 520 1059
Glutaminsyre 423 1270 1059
Glycin 43 130 1059
Prolin 206 620 1059
Serin 120 360 1059
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 0 1655
Nitrogen-til-protein faktor 6,38 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,945 1003
Massefylde 1,0 1 2026

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby