DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 71
Lammekød, kølle, uspec., rå
Engelsk navn
Lamb, leg, unspecified , raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 749 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 749 kJ 1003
Energi (kcal) 180 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 180 kcal 1003
Protein 17,9 g 0,0 1312
Protein fra Aminosyrer 16,9 g 1003
Protein, deklaration 17,9 g 0,0 1312
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 12,0 g 10,3 6,4 - 30 11 1862
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 3 1003
Aske 1,0 g 1312
Tørstof 30,9 g 1312
Vand 69,1 g 1312
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 0,082 - 0,268 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 0,219 - 0,37 3 1022
Niacinækvivalent 7,41 NE 1003
Niacin 4,30 mg 2,8 - 6,06 6 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 1025
Pantotensyre 0,550 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 1,40 µg 6 1803
Frit folat 0,700 µg 4 1374
B12-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,74 4 1044
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 66,0 mg 60 - 73,9 3 1058
Kalium 218 mg 162 - 274 3 1058
Calcium 12,8 mg 3,22 - 43 12 1015, 1030
Magnesium 17,0 mg 13,8 - 21,1 3 1058
Jern 1,50 mg 1,12 - 1,93 7 1043
Kobber 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1102
Zink 3,42 mg 2,09 - 5,92 39 1102
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Krom 8,10 µg 4,0 0,0 - 28,9 10 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 1,40 µg 0,3 0,0 - 6,8 10 1506
Fosfor 208 mg 182 - 259 6 1015
Jod 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1055
Nikkel 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234.0
Kviksølv 0,190 µg 0,0 0,0 - 1,3 10 1506
Cadmium 1,60 µg 1,2 0,0 - 5,4 10 1506
Bly 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1818
C6:0 0,000 0,0 1818
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,003 0,0365 1862
C12:0 0,050 0,522 1862
C14:0 0,541 5,65 1862
C16:0 2,325 24,2 1862
C18:0 1,913 19,9 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1862
C16:1,n-7 0,201 2,1 1862
C18:1,n-9 3,403 35,5 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,455 4,74 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,203 2,11 1862
C18:3,n-3 0,117 1,21 1862
C20:4,n-6 0,000 0,0 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,368 3,84 1862
Sum mættede fedtsyrer 4,833 50,4 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 3,605 37,6 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,319 3,33 1003
Sum transfedtsyrer 0,455 4,74 1003
Sum fedtsyrer 9,581 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,117 1,21 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,203 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 70 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 3,216 1312
Isoleucin 997 310 1059
Leucin 1640 510 1059
Lysin 1830 570 1059
Methionin 515 160 1059
Cystin 170 53 1059
Phenylalanin 804 250 1059
Tyrosin 804 250 1059
Threonin 868 270 1059
Tryptofan 187 58 1059
Valin 1090 340 1059
Arginin 1350 420 1059
Histidin 579 180 1059
Alanin 1250 390 1059
Asparaginsyre 1830 570 1059
Glutaminsyre 2960 920 1059
Glycin 1060 330 1059
Prolin 933 290 1059
Serin 804 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 21 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,797 11 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby