DTU DTU Food

Søg efter fødevare

Søg på navn, synonym eller ID (i.e. #10)
Fødevare ID: 994
Lammekød, bov, rå
Engelsk navn
Lamb, shoulder, raw
Taxonomisk navn
Ovis aries (Linnaeus, 1758)
Makronæringstoffer m.m. Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Energi (kJ) 959 kJ 1003
Energi, deklaration (kJ) 959 kJ 1003
Energi (kcal) 231 kcal 1003
Energi, deklaration (kcal) 231 kcal 1003
Protein 18,5 g 0,0 1312
Protein fra Aminosyrer 15,6 g 1003
Protein, deklaration 18,5 g 0,0 1312
Kulhydrat difference 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat 0,0 g 1003
Tilgængelig kulhydrat, deklaration 0,0 g 1003
Kostfibre 0,0 g 1655
Fedt 17,4 g 14,5 9,8 - 29,2 9 1862
Alkohol 0,0 g 1655
Salt deklaration 0,17 g 3 1003
Aske 0,8 g 1312
Tørstof 36,7 g 1 2007
Vand 63,3 g 1 2007
Vitaminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
A-vitamin 45,0 RE 1003
Retinol 45,0 µg 16 - 66 4 1024
beta-Caroten 0 µg 1655
D-vitamin 0,400 µg 1003
D3-vitamin 0,400 µg 1 1057
E-vitamin 0,700 α-TE
alfa-Tokoferol 0,700 mg 1 1034
K1-vitamin 0 µg 1655
Thiamin (B1-vitamin) 0,180 mg 0,082 - 0,268 10 1019
Riboflavin (B2-vitamin) 0,300 mg 0,219 - 0,37 3 1022
Niacinækvivalent 7,16 NE 1003
Niacin 4,30 mg 2,8 - 6,06 6 1018
B6-vitamin 0,200 mg 0,144 - 0,243 3 1025
Pantotensyre 0,550 mg 1352
Biotin 1,000 µg 1344
Folat 2,60 µg 6 1803
Frit folat 1,000 µg 0,2 - 2,4 4 1374
B12-vitamin 1,20 µg 0,5 - 1,74 4 1044
C-vitamin 1,000 mg 1003
Ascorbinsyre 1,000 mg 1 1017
Mineraler og uorganisk Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Natrium 66,0 mg 60 - 73,9 3 1058
Kalium 218 mg 162 - 274 3 1058
Calcium 13,0 mg 3,63 - 43 12 1015, 1030
Magnesium 17,0 mg 13,8 - 21,1 3 1058
Jern 1,50 mg 1,12 - 1,93 7 1043
Kobber 0,122 mg 0,078 - 0,184 39 1102
Zink 3,42 mg 2,09 - 5,92 39 1102
Mangan 0,01000 mg 0,004 - 0,017 4 1348
Krom 8,10 µg 4,0 0,0 - 28,9 10 1506
Molybdæn 0 µg 1 1348
Selen 6,05 µg 3 - 11,1 12 T 1234.0
Fosfor 181 mg 167 - 200 6 1015
Jod 0,700 µg 0,3 - 0,95 4 1055
Nikkel 2,14 µg 0,4 - 6,1 31 T 1234.0
Kviksølv 0,190 µg 0,0 0,0 - 1,3 10 1506
Cadmium 1,60 µg 1,2 0,0 - 5,4 10 1506
Bly 4,60 µg 3,9 1 - 10,9 10 1506
Kulhydrater Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Fruktose 0 g 1655
Glukose 0 g 1655
Sum monosakkarider 0 g 1003
Laktose 0 g 1655
Maltose 0 g 1655
Sakkarose 0 g 1655
Sum disakkarider 0 g 1003
Sum sukkerarter 0 g 1003
Tilsat Sukker 0,0 g 1 2133
Frie sukkerarter 0,0 g 1 2133
Ukendt (?) Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Stivelse/Glykogen 0 g 1655
Cellulose 0 g 1655
Lignin 0 g 1655
Mættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C4:0 0,000 0,0 1345
C6:0 0,000 0,0 1345
C8:0 0,000 0,0 1862
C10:0 0,012 0,0845 1862
C12:0 0,074 0,53 1862
C14:0 0,830 5,94 1862
C16:0 3,565 25,5 1862
C18:0 2,463 17,6 1862
C20:0 0,000 0,0 1862
C22:0 0,000 0,0 1862
Monoumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C14:1,n-5 0,000 0,0 1862
C16:1,n-7 0,347 2,48 1862
C18:1,n-9 5,136 36,8 1862
C20:1,n-11 0,000 0,0 1862
C22:1,n-9 0,000 0,0 1862
C22:1,n-11 0,000 0,0 1862
C18:1,trans 0,517 3,7 1862
Polyumættede fedtsyrer g/100g % Kilde
C18:2,n-6 0,294 2,11 1862
C18:3,n-3 0,164 1,17 1862
C20:4,n-6 0,000 0,0 1862
C22:6,n-3 0,000 0,0 1862
Fedtsyrer, summer g/100g % Kilde
Andre fedtsyrer 0,549 3,93 1862
Sum mættede fedtsyrer 6,944 49,7 1003
Sum enkeltumættede fedtsyrer 5,483 39,3 1003
Sum flerumættede fedtsyrer 0,459 3,28 1003
Sum transfedtsyrer 0,517 3,7 1003
Sum fedtsyrer 13,952 100 1003
Sum n-3 fedtsyrer 0,164 1,17 1003
Sum n-6 fedtsyrer 0,294 2,11 1003
Steroler Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Kolesterol 73 mg 2054
Aminosyrer mg/100g mg/g Nitrogen Kilde
Nitrogen 2,960 1312
Isoleucin 918 310 1059
Leucin 1510 510 1059
Lysin 1690 570 1059
Methionin 474 160 1059
Cystin 157 53 1059
Phenylalanin 740 250 1059
Tyrosin 740 250 1059
Threonin 799 270 1059
Tryptofan 172 58 1059
Valin 1010 340 1059
Arginin 1240 420 1059
Histidin 533 180 1059
Alanin 1150 390 1059
Asparaginsyre 1690 570 1059
Glutaminsyre 2720 920 1059
Glycin 977 330 1059
Prolin 858 290 1059
Serin 740 250 1059
Biogene aminer Indh. /100g Enh Median Variation Prøver Kilde
Cholin 69,5 mg 1 2187
Faktorer m.m. Værdi Prøver Kilde
Svind 29 6 1015
Nitrogen-til-protein faktor 6,25 1267
Fedtsyrekonverteringsfaktor 0,801 9 1862

© 2024 - DTU Fødevareinstituttet, Forskningsgruppen for ernæring, bæredygtighed og sundhedsfremme, Henrik Dams Allé, Bygning 201, 2800 Kgs. Lyngby